Zanimljivosti

TINA TARNER JE 1974. USLIKANA U SKADARLIJI I OVA FOTKA ZLATA VREDI: Uživala je u restoranu gde odlaze mnogi Beograđani

Tina Tarner je nastupala čak tri puta u Beogradu a pet puta u Jugoslaviji.

16.07.2024 10:39

TINA TARNER JE 1974. USLIKANA U SKADARLIJI I OVA FOTKA ZLATA VREDI: Uživala je u restoranu gde odlaze mnogi Beograđani
Facebook/Ovo je Beograd

Našu prestonicu posetile su u prošlom veku mnoge poznate zvezde iz sveta. Iako se čini da su neka mondenska mesta u Beogradu oni gledali samo preko fotografija ili možda čak nisu ni čuli za njih, prava istina je zapravo drugačija. Mnogi su posetili mesta na kojima mi danas uživamo, a među njima je davno bila i američka pevačica Tina Tarner

Ona je održala koncert, sad već davne, 1990. godine na stadionu fudbalskog kluba "Galenika" u Zemunu i to je bio jedan od njenih poslednjih koncerata u Beogradu. Ipak, zvezda je dolazila i ranije u našu prestonicu a to je zabeleženo okom kamere daleke 1974. godine. Tina je tada uslikana u kultnom restoranu "Tri šešira" na Skadarliji kada je imala jedan od svojih prvih koncerata.

Pevačica je bila u društvu svog tima i organizacije Jugoslovenske estrade koji su tada po prvi put doveli pevačicu u našu zemlju. Na fotografiji se vidi kako društvo uživa na doručku u boemskoj četvrti, neformalno razgovarajući. Tina je u to vreme bila izuzetno mlada i imala je 35 godina. Tada atraktivna pevačica, bila je prava senzacija na našim prostorima i to je bio prvi nastup i koncert koji je ona održala na našim prostorima.

Fotografija je objavljena na Facebook stranici "Ovo je Beograd", a iako nije bilo mnogo komentara, njih par su dali objašnjenje koje se krije iza ove predivne uspomene.

- U levom gornjem uglu gospodin sa naočarima je moj dever Milan Šević, direktor Jugoslovenske estrade koji je tada i doveo Tinu Tarner u Beograd. O tome je dokumentarni film napravila njegova ćerka Nataša Šević, reditelj - napisala je jedna korisnica Facebook-a gde se fotografija i pojavila.

- Slika jednog života sećanje na pevačicu Tinu Tarner koja nije više sa nama trajaće kroz predivne nezaboravne pesme ljubavi koje volimo i pamtimo, bila je posebna, jedinstvena, nezaboravna za sve nas - nadovezala se druga.

Iako mnogi od nas nisu bili svedoci tog vremena, jer nisu bili rođeni u vreme kada je Tina prvi put posetila naše krajeve, starije generacije se verovatno sećaju tog trenutka, jer su mediji izveštavali o tome da velika muzička zvezda boravi u Beogradu, a oni koji su imali sreće - mogli su je videti u Skadarliji ili negde na ulici.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)