Odrasli

TINEJDŽERKA (16) PREMINULA POSLE UKLANJANJA OŽILJKA OD INFICIRANOG PIRSINGA: Rutinski zahvat je koštao života!

Holi Ferčajld (16) je otišla na bezazlenu hiruršku korekciju i nije se više probudila posle anestezije.

14.07.2024 07:30

TINEJDŽERKA (16) PREMINULA POSLE UKLANJANJA OŽILJKA OD INFICIRANOG PIRSINGA: Rutinski zahvat je koštao života!
Ailike Creative / Panthermedia / Profimedia

Holi, vesela devojka iz okoline Oksforda je želela da ukloni ožiljak na uhu koji je nastao posle inficiranog pirsinga, međutim, operacija se iskomplikovala i nesrećna devojka je preminula.  Lekari kažu da joj nije bilo spasa i da ovakav splet okolnosti dešava elstremno retko, piše The Sun.

Holi je u avgustu prošle godine primljena u "Great Ormond" bolnicu zbog rutinskog uklanjanja ožiljka.

Ali, tokom zahvata sve je krenulo po zlu - Holi je iznenada dobila laringospazam, a kako je doktor Nil Bulstrod, koji ju je operisao, objasnio njenim roditeljima, Holine glasne žice su se zatvorile.

Ova nuspojava anestezije je inače uobičajena kod dece. U većini slučajeva upotreba anestetika propofola, opušta glasne žice, ali to se nije dogodilo u ovom slučaju.  

To je dovelo do toga da se razvije stanje pod nazivom "plućni edem sa negativnim pritiskom", koji tečnost iz krvnih sudova dovodi do pluća.

shutterstock.com

Pirsing u uhu je bio koban

 

Kao posledica ovoga, drastično je opao nivo kiseonika što je dovelo do srčanog udara i smanjenog protoka krvi u mozgu.

Holi je prebačena na intenzivnu negu, ali lekari nisu uspeli da je povrate, i ona je preminula dva dana kasnije.

Holi je odrasla u porodici punoj ljubavi, imala je dva brata, a njeni prijatelji je opisuju kao samouverenu osobu koja se uvek smejala. Trenirala je fudbal i obožavala životinje. Iako nije još dobila vozačku dozvolu, veće je naučila da vozi traktor i bager. 

- Njen odlazak je ostavio ogromnu rupu u našim srcima. Ne može se ni opisati koliko nam nedostaje, ona je zaista bila najbolja od nas. Što je najgore, toliko pitanja je ostalo bez odgovora. Pre svega, kako je moguće da rutinska operacija ima tako razarajući ishod - navodi se u saopštenju Holine porodice.

BONUS VIDEO:


 

Komentari (0)