Srbija

NEMAČKOM SE ORI "DANAS MAJKO ŽENIŠ SVOGA SINA" Svi pevaju u glas, pesma poprimila novi oblik - video sve govori! (VIDEO)

Snimak sa jedne svadbe koji bi verovatno zbunio svakog Nemca, nasmejao je sve.

15.07.2024 15:25

NEMAČKOM SE ORI "DANAS MAJKO ŽENIŠ SVOGA SINA" Svi pevaju u glas, pesma poprimila novi oblik - video sve govori! (VIDEO)
Printscreen/Instagram/putokaz.eu

Iako je nadaleko poznata pesma "Danas majko ženiš svoga sina" i bez nje ne može započeti nijedno slavlje, grupa svatova na jednoj svadbi dosetila se da je malo modifikuju.

Naime, internetom kruži vrlo zanimljiv i simpatičan snimak nesvakidašnje izvedbe ove pesme. Iako većina nas zna tačne tonove i njene reči, ona je dobila i novu verziju. Stranica "putokaz.eu" je na ovoj društvenoj mreži objavila snimak veselih svatova koji na jednoj svadbi pevaju ovu pesmu na nemačkom.

Da li su reči improvizovane ili tačne, ne može se odmah utvrditi ali je jedno sigurno - oni su savršeno uklopili sve u repertoar od tona, preko teksta tako da je pesma zvučala kao da je takva u originalu. Tamburaški sastav "Mediteran" je izveo ovu numeru, dok su ih u pozadini pratili gosti sa svadbe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Putokaz (@putokaz.eu)

Snimak je izazvao različite reakcije na Internetu, dok su mnoge pesma i raspoloženi gosti nnasmejali,  drugi su rekli da ne treba po svaku cenu da se "brukamo".

- Baš je simpatično, sviđa mi se melodija, a neko od mladenaca je naš.

- Zašto ljudi sa naših prostora imaju toliku potrebu za seljačizmom?

- Ovo je super!

- Ovo videlo nemačkog nije!

- Još fali i na kineskom - bili su neki od komentara

Mnogi su pretpostavili da je u pitanju svadba u dijaspori, pa su mnogi zamerili svatovima što na ovaj način "uništavaju" pesmu. Iako je bilo nekih negodovanja oko ovog performansa, većina korisnika Instagrama se složila da su svatovi bili kreativni i raspoloženi i da je ideja bila odlična. Uz to, kako su rekli, trebalo je osmisliti repertoar koji će se uklopiti u naše note kako bi pesma bila pravilno otpevana. Za one koji ne shvataju sve ozbiljno, ovo je bila savršena zabava koja je gostima, a pre svega mladencima, ulepšala taj dan.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)