Zanimljivosti

BILA JE TITOVA PIONIRKA IZ PATRIJARHALNE PORODICE, A SLIKALA SE GOLA: Zavela je milijardera i stigla u američki džet-set

O bivšoj prvoj dami Amerike mnogi ne znaju sve.

14.07.2024 15:00

BILA JE TITOVA PIONIRKA IZ PATRIJARHALNE PORODICE, A SLIKALA SE GOLA: Zavela je milijardera i stigla u američki džet-set
printskrin/fox news

Nekadašnja prva dama SAD i model Melanija Tramp rođena je 26. aprila 1970. godine kao Melanija Knavs u mestu Sevnica u Sloveniji. Iako su mnogi za nju kasno saznali, Melanija je pre udaje za  DonaldaTrampa bila model i vrlo uspešna u manekenskoj karijeri. Potiče iz srednjeg sloja a njeni roditelji su bili iz radničke klase. Otac Viktor zarađivao je prodajući auto-delove, dok je njena majka Amalija radila u prodavnici dečije obuće.

Do svog cilja i uspeha Melanija kao mnogi nije stigla lako, studirala je arhitekturu i dizajn, a kasnije se uputila put Amerike u potrazi za lepšom budućnošću, baveći se modelingom. Mnoge stvari o njoj javnost je tek saznala kada je ona postala prva dama Amerike. Evo nekih zanimljivosti vezano za nju.

Druga prva dama koja je inostranog porekla, prva koja se slikala gola

Budući da se bavila manekenstvom Melaniji nije bilo strano i da se skine, pa je tako pozirala naga za naslovnicu francuskog magazina, tri godine pre nego je upoznala Trampa.

Rođena je u Jugoslaviji, tada komunističkoj i druga je dama koja je sa drugog kontinenta. Prva dama koja je javnosti poznata kao "doseljenik" u Ameriku, bila je Luisa Adams, supruga Džona Kvinsija Adamsa koji je bio šesti po redu predsednik Amerike, u mandatu od 1825. do 1829. godine. 

Profimedia

Melanija Tramp

Ne bi uspela da imigrira u Ameriku bez Trampa, ima i polubrata

Da je Tramp u vreme kada je Melanija došla u Ameriku uveo testiranje za imigrante, pitanje je da li bi ga ona prošla jer nije imala završen koledž, a i prema pisanju medija engleski jezik joj je bio izuzetno loš.

U javnost je dospela informacija da Melanijin otac ima vanračnog sina, kojeg nikada nije priznao, a koga je dobio pre braka sa njenom majkom. Melanija je pre negirala ove navode, a kasnije je rekla kako ga zna godinama za to i da nije razumela pitanje.

Credit: SAUL LOEB / AFP / Profimedia

Bila je optužena za plagijat za jedan od svojih govora

Optužena je za plagijat, a i sama tužila novine

Nekadašnja prva dama amerike je bila optužena za plagijat, nakon što su mediji uočili sličnost između njene inicijative "Be best" iz 2018. godine i jednog dokumenta iz perioda kada je Barak Obama bio predsednik SAD.

Kampanja je bila u vezi ohrabrivanja dece da budu dobri građani. Takođe, govor koji je 2016. godine držala prva dama SAD podsetio je mnoge na jedan sličan koji je imala Mišel Obama.

Melanija je navodno tužila Dejli Mejl zato što je u jednom od svojih tekstova objavio kako je ona nekada radila kao eskort dama, za šta je tražila odštetu od 150 miliona dolara.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)