Zanimljivosti

MELANIJA JE UVEK UZ DONALDA, A SAD ĆUTI: Prijateljica Mirjana davno iznela detalj o njihovom odnosu, tu možda leži ključ

Izvršen je pokušaj atentata na bivšeg predsednika SAD, dok od njegove supruge ni traga ni glasa!

14.07.2024 11:35

MELANIJA JE UVEK UZ DONALDA, A SAD ĆUTI: Prijateljica Mirjana davno iznela detalj o njihovom odnosu, tu možda leži ključ
MANDEL NGAN/AFP/Profimedia

Nedavni pokušaj atentata na Donalda Trampa, bivšeg predsednika SAD-a, ponovo je skrenuo pažnju na njegovu suprugu, bivšu prvu damu Melaniju Tramp. Dok se politička scena još uvek bavi posledicama ovog incidenta, osvetljeni su i detalji iz života Melanije, koja je postala javna ličnost zbog svog statusa i životne priče.

Melanija Tramp je bila uz svog supruga kada je on prošle godine u njujorškom Tramp Taueru najavio svoju kandidaturu za predsednika, ali je nakon tog trenutka, gotovo do kraja kampanje, povukla se u pozadinu i retko prisustvovala njegovim skupovima.

Skromni počeci u Sloveniji

Kao bivša američka prva dama, Melanija Tramp nasledila je Mišel Obamu u toj ulozi. Njen put od skromnih početaka u Sloveniji do prestižnog položaja u SAD-u započeo je slučajnim susretom 1987. godine u Ljubljani.

- Napustio sam modnu reviju u Ljubljani i video je ispred zgrade, verovatno kako čeka prijateljicu. Primetio sam je zbog njenog visokog i mršavog stasa. Prišao sam joj i predložio probno fotografisanje, ispričao je slovenski fotograf Stane Jerko za Rojters.

printskrin/fox news

Melaniju su primetili ispred zgrade

Rezultat tog susreta bile su crno-bele fotografije 17-godišnje Melanije Knavs koje su je lansirale u svet manekenstva. Te fotografije otvorile su joj vrata u Milan i Njujork, gde je 1998. godine srela Donalda Trampa na jednoj zabavi.

Iako njena priča nije bila doslovno "preko trnja do zvezda", život Melanije kao supruge američkog multimilijardera značajno se razlikuje od njenih skromnih početaka u Sloveniji. Stanovnici Sevnice, malog gradića u jugoistočnom delu Slovenije, kažu da je njen otac prodavao auto delove, dok je njena majka radila kao krojačica u fabrici dečije odeće. Postoje tvrdnje da je njen otac bio član komunističke partije, što je bilo uobičajeno u socijalističkoj Jugoslaviji, ali ta tvrdnja nije potvrđena.

Tanjug/AP

Mleanija i Donald Tramp

Iz Trampove kampanje dolazi drugačija slika Melanijinog detinjstva, prema kojoj je ona navodno počela da se bavi manekenstvom već sa pet godina, dok je njen otac bio menadžer u automobilskoj industriji, a majka modna dizajnerka.

- Njen otac nikad nije bio član komunističke partije, izjavila je portparolka Trampove kampanje za Rojters.

Prijateljica Mirjana otkrila sličnosti Donalda i njenog oca

Mirjana Jelančič, prijateljica iz detinjstva, primetila je sličnosti između Donalda Trampa i Melanijinog oca:

- Obojica su fizički slični i obojica su radoholičari. Mislim da je u Trampu pronašla srodnu dušu i nekoga s kim se oseća sigurno.

Ovu izjavu su tokom prethodnih godina često komentarisali na razne načine, ali mnogi se i pitaju - da li Melanija uopšte sme da progovori u javnost ukoliko to Donald ne odobri. Možda u tome leži razlog njene tišine tokom ovih teških vremena. 

Melanijini roditelji i dalje žive u svojoj porodičnoj kući sa malim dvorištem i nekoliko stabala voćki, iako često borave u SAD-u gde im živi druga ćerka Ines.

Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky

Melanija se još uvek nije oglasila o pokušaju atentata

Bivša prva dama se nije vraćala u Sevnicu u poslednjim godinama. Ipak, donirala je ambulantno vozilo mesnom domu zdravlja u znak proslave rođenja sina Barona 2006. godine, godinu dana nakon što je postala gospođa Tramp.

Tokom njegove predsedničke kampanje, Melanija se retko pojavljivala na skupovima svog supruga, a povlačenje iz javnog života možda je bilo povezano s kontroverzama oko plagiranja delova govora prve dame Mišel Obame iz 2008. godine.

Profimedia

Melanija je uvek pružala podršku svom suprugu

Melanija Tramp je nedavno pružila podršku Donaldu Trampu tokom njegovih pravnih izazova. Iako nije direktno komentarisala specifične pravne slučajeve, bivša prva dama je javno izrazila svoju podršku i obavezu prema svom suprugu, ističući svoju veru u njegovu nevinost i njegovu sposobnost da se izbori sa izazovima. Njena podrška je, prema izvorima bliskim porodici, uključivala privatnu podršku i ohrabrenje tokom procesa suđenja i rešavanja pravnih pitanja s kojima se suočava.

Dok su o napadu na Donalda Trampa komentarisali članovi njegove porodice - ćerke Ivanka i Tifani, kao i Donald Tramp Džunior, Melanija još uvek nije dala izjavu. Očekuje se da će Melanija prisustvovati Republičkoj nacionalnoj konvenciji sledeće nedelje, gde će se održati četvorodnevni događaj u Milvokiju, na kojem će Tramp zvanično prihvatiti nominaciju svoje stranke, prema rečima izvora upoznatog sa planovima konvencije.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)