Lifestyle

BEOGRADSKA OPERSKA DIVA I ŠABAČKA KAFANSKA PEVAČICA PRIČAJU O ZARADI: Snimak iz 1971. oduševio mreže, a i vas će!

Dve umetnice su za kafanskim stolom pre više od pola veka otkrile koliko zarađuju.

14.07.2024 10:42

BEOGRADSKA OPERSKA DIVA I ŠABAČKA KAFANSKA PEVAČICA PRIČAJU O ZARADI: Snimak iz 1971. oduševio mreže, a i vas će!
Instagram/Printscreen/kafanaonline

Snimak iz 1971. godina na kom Milka Stojanović, beogradska operske diva neformalno "ćaska" sa jednom šabačkom kafanskom pevačicom, obišao je društvene mreže. U prijateljskom i šaljivom tonu, njih dve su razmenile svoja iskustva i koliko zarađuju, otkrivši koja od njihovih profesija je cenjenija.

Iako danas možete otkriti nekome u razgovoru koliko zarađujete, to je i dalje ostalo pitanje "koje se ne postavlja". Ipak za nekada vrlo poznatu i priznatu opersku pevačicu to nije bio nikakav problem i to sedeći za jednim stolom sa svojom koleginicom koja je pevala po kafanama u Šabcu i širom Srbije.

Želeći da uporedi njihove zarade pre čak pola veka, započele su spontani razgovor koji je zabeležen u nekadašnjoj emisiji "Trezor", a snimak je obišao društvene mreže.

- Pitanje koje je malo nezgodno... Baš me interesuje koliko ti zarađuješ mesečno - pitala ju je ona spontano.

- Dobro zarađujem, negde oko 200.000 - odgovorila je ona na šta se operska diva nadovezala rekavši kako slično zarađuju. Pošto je kafanska pevačica priznala kako se "nekad pogodi i za 100.000, Milka je shvatila da ona zarađuje više od nje.

Primadona joj je objasnila kako je bila najplaćenija među kolegama i da je postojao poseban sistem nagrađivanja u zavisnosti od repertoara i težine dela, ali je naglasila da je najveća plata bila 250.000. Međutim, želela je da sazna kolika je najveća plata koju je njena koleginica uzela, a kada je čula ostala je u šoku.

- Sada kada smo radili u Smedervskoj Palanci, uzeli smo bakšiš nešto oko 700.000 - odgovorila je kafanska pevačica - u što je u oduševljenju ali i neverici dočekala operska diva. 

Među umetnicima nije bilo sujete

Snimak je privukao pažnju ljudi na društvenim mrežama, a mnogi su se složili kako tada nije bilo sujete među umetnicama i da su njih dve pravi dokaz.

- Sudar dva sveta! Ali elegantan sudar!

- Kakva elegancija u komunikaciji, poštovanje i veličina!

- Ovo levo je neprijatno koliko je precenjeno a ovo desno potcenjeno.

- Obe su dame i odećom i komunikacijom. 

- Ništa se promenilo nije - bili su neki od komentara.

Milka Stojanović je bila srpska operska pevačica rođena 1937. godine i  smatrala se jednim od 100 najboljih svetskih muzičara. Bila je udata za operskog pevača Živana Saramandića. Otpevala je sve najznačajnije uloge repertoara dramskog soprana. Nastupala je na mnogim operskim scenama i festivalima i nagrađivana je najprestižnijim nagradama. Umrla je prošle godine.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)