Zanimljivosti

SRBI SNIMILI NEVEROVATNU BAKU U GRČKOJ: Ima 86 godina i duh devojčice - a najviše voli da uzjaše talase! (VIDEO)

Ova baka iz Grčke, mogla bi mnogima da da lekciju o entuzijazmu i upornosti.

09.07.2024 09:59

SRBI SNIMILI NEVEROVATNU BAKU U GRČKOJ: Ima 86 godina i duh devojčice - a najviše voli da uzjaše talase! (VIDEO)
Printscreen/Instagram/grckainfo

Neposredno pred svoj 86. rođendan jedna baka iz Grčke uspela je da ostvari još jedan neverovatan podvig jedreći na dasci na moru.

Pre pet godina mnogi su čuli za Anastasiju Gerolimatou sa Kefalonije, koja je daskom za jedrenje prešla rutu od Skale do Kilinija, prešavši nešto više od 33 km, što joj je tada omogućilo ulazak u Ginisovu knjigu rekorda. Neposredno pred svoj rođendan, ona je ponovo izazvala sebe, prešavši svojom jedrilicom razdaljinu od 20 kilometara od Kefalonije do Zakintosa.

Svoje putovanje na dasci započela je kada je imala 41 godinu. Govoreći za Greek Reporter 2019. godine, otkrila je kako se rodila ljubav prema ovom neobičnom hobiju.

- Bila sam na tronedeljnom odmoru sa svojim drugim mužem i dvoje dece, da bismo se bolje upoznali. Dan pre nego smo krenuli, videla sam mmladog momka kako jedri na dasci i bila sam fascinirana time. Prošetala sam plažom do čoveka koji iznajmljuje daske za jedrenje i nagovorila ga da mi iznajmi jedan. To je bilo moje prvo iskustvo - otkriva ona.

Ima nesalomiv duh

Svojom motivisanošću i istrajnošću, baka Anastasia je prava inspiracija mnogima, koji za sebe kažu da pronalaze "izgovore" da se otisnu u neku svoju "strast", posao ili korak za koji nemaju hrabrosti. Na društvenim mrežama ona oduševljava ljude koji kažu da ima neverovatan duh.

- Kraljica. Dok sam ziveo na Kefaloniji, upoznao sam dosta ovakvih starijih ljudi. Imaju neverovatan duh.

- Živi na moru, jede zdravu hranu, kao devojčica je.

- Ovo nije baka, ovo je žena zmaj - komentarišu oduševljeni korisnici društvenih mreža.

Anastasia je zaljubljenik u Kefaloniju. Jonsko ostrvo i Kefaloniju je napustila pre više od 20 godina i nije se vratila. Živela je u Atini četiri godine, a onda je napustila Grčku 1958. preselivši se u Švajcarsku.

Ona dolazi tokom leta u Kefaloniju i ne propušta priliku da "uzjaše talase" uz vetar. 

Svetska rekorderka sa Mediterana, ima troje unučadi, za koje kaže da su joj bili glavni podsticaj da radi ono što je uradila u svetu jedrenja na dasci. Ona planira da nastavi sa ovom disciplinom, dokle god je jaka. Do tada, pazi šta jede i okupira sebe radeći stvari koje voli i za koje ima strast a to su - jedrenje na moru i baštovanstvo.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)