Moda

KEJT SE POJAVILA NA VIMBLDONU DA PODRŽI ĐOKOVIĆA: Obukla je kraljevsku boju i stavila mašnu - sve ima jaku simboliku

Niko od nje nije očekivao ništa manje, svi su je veselo pozdravili.

14.07.2024 15:13

KEJT SE POJAVILA NA VIMBLDONU DA PODRŽI ĐOKOVIĆA: Obukla je kraljevsku boju i stavila mašnu - sve ima jaku simboliku
Stephen Lock / Polaris / Profimedia

Princeza od Velsa dočekana je ovacijama dok je danas ulazila u Kraljevsku ložu na Vimbldonu. Kejt Midlton, 42, koja se povukla sa javnih kraljevskih dužnosti dok je bila podvrgnuta lečenju raka, trebalo bi da gleda kako Karlos Alkaraz igra protiv Novaka Đokovića u finalu grend slema.

Uz ćerku princezu Šarlot (9) i njenu sestru Pipu Midlton, buduća kraljica je dočekana aplauzom svojim drugim pojavljivanjem u javnosti ove godine.

Stephen Lock / Polaris / Profimedia

Mašna na haljini Kejt Midlton

Pre nego što su krenule u ložu, Kejt i Šarlot su se sastale sa igračima - uključujući Emu Raducanu.

Bili su bez princa Džordža, deset, što je možda nagoveštavalo da će se pridružiti svom ocu na finalu Eura u Berlinu večeras.

Njen stajling nosi duboku simboliku

Prelepa Kejt, koja se odlučila za ljubičastu haljinu, veliki je ljubitelj tenisa i pokrovitelj je All England Lavn Tennis Cluba od 2016. godine. Ali njen ansambl za današnju priliku imao je intrigantno kraljevsko značenje. Ljubičasta boja ima duboke istorijske i kulturne korene u kraljevskim porodicama, zbog svoje retkosti i visoke cene proizvodnje. Tokom vremena, ona je postala simbol bogatstva, prestiža i autoriteta, što se vidi u Vizantijskom carstvu, gde su samo carstvo mogli koristiti ljubičastu, kao i kod rimskih careva koji su ovu boju prihvatili kao znak svoje moći. Ova povezanost sa kraljevskim statusom i dalje utiče na savremenu percepciju ljubičaste boje.

Na predivnoj lila haljini ističe se nežna mašna, koja ima poseban značaj. Ovaj suptilni detalj nije samo estetski izbor, već znak podrške All England Lawn Tennis and Croquet Club-u, gde se održava godišnje Vimbldonsko prvenstvo. Princeza, koja je postala pokrovitelj AELTC-a 2016. godine, simbolično se povezuje s klubom čije su zvanične boje zelena i ljubičasta još od 1909. godine. Ova mašna prvi put je nošena 2017. godine, kada je princeza dodala ovaj detalj beloj haljini sa cvetnim dezenom dizajnera Catherine Walker & Co.

Zdravlje Kejt Midlton je očigledno mnogo bolje, pa je vđena danas i kako ćaska sa igračicama uoči poslednjeg dana igre na SV19. 

Ona često uručuje trofej pobednici ženskog singla, ali ove godine je umesto toga prisustvovala turniru poslednjeg dana.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)