Kuce

NIKO GA NIJE HTEO JER NIJE DOVOLJNO SLADAK: Bili su zapanjeni kad su ugledali štene u malenoj plastičnoj kutiji, postojao je samo jedan način da ga spasu! (VIDEO)

Ni tren nisu oklevali želeći da pomognu psiću koje je živelo u nehumanim uslovima.

22.10.2023 14:01

NIKO GA NIJE HTEO JER NIJE DOVOLJNO SLADAK: Bili su zapanjeni kad su ugledali  štene u malenoj plastičnoj kutiji, postojao je samo jedan način da ga spasu! (VIDEO)
Printscreen/https://www.tiktok.com/@korea.jpeg

Ljubitelji životinja često apeluju na ljude da umesto kupovine psa usvoje napuštenu životinju sa ulice ili iz azila. Međutim, nekad se psu potrebna pomoć čak i kad je naprodaju. U ovo se lično uverio jedan koreanski pšar koji je krenuo u šoping u tržnom centru ne sluteći da će se kući vratiti sa novim ljubimcem.

Oni već imaju jednog psa i ni na kraj pameti im nije bilo da kupuju štene sve dok nisu ugledali maleno kuče u pet šopu. 

pexels.com

Iako azil sklanja pse sa ulice i nudi im utočište to je i dalje daleko od pravog doma kakav ove životinje zaslužuju

Nesrećno štene bilo je smešteno u malog providnoj kutiji koja mu je bila toliko tesna da gotovo nije moglo ni da ustane na noge. Ono je danima živelo u maloj kutiji gde je jelo, spavalo i vršilo nuždu. Kako je objasnila ova žena, bila je šokirana kad je videla u kakvim uslovima živi maleni pas, koji prema rečima prodavaca, nije bio dovoljno sladak da bi ga neko kupio.

Žena je shvatila da postoji samo jedan način da spase štene iz nehumanih uslova u kojima je živelo pa su ona i njen suprug odlučili da ga kupe. Kao da je osećao da je spas konačno stigao maleno, čupavo štene se od prvog trenutka zalepilo za gazdaricu i više nije hteo da se odvoji od nje. 

Nakon što su ga doneli kući usledilo je privikavanje na novo okruženje, a maleni, čupavi pas se vrlo brzo sprijateljioo sa njihovim ljubimcem, navikao se na nove uslove života uživajući u ljubavi i pažnji. Nakon odlaska kod veterinara ustanovljeno je da je štenetu potrebna operacija što je takođe urađeno. Koreanka, inače fotograf po zanimanju, odvela je svog novog ljubimca i na šišanje nakon čeka je tek postalo jasno koliko je maleno štene zapravo prelep pas. 

Snimak je dirnuo mnoge na društvenim mrežama koji su podržali ovaj gest bračnog para rekavši kako je potrebno više ovakvih ljudi.

- Ne verujem u kupovinu ljubimaca ali drago mi je da ste vi to učinili. Hvala vam!

- On je presladak, hvala što ste ga spasili!

- Mora da je on sada veoma srećan.

- Imate tako divnu dušu

- Spasili ste život ovom psu. Nemam reči da opišem koliko sam ponosna na vas - bili su neki od komentara.

Snimak je pokazao dirljive trenutke kako se preslatko štene adaptiralo na ovu porodicu. Jasno je da pas sada živi okružen ljubavlju u normalnim životnim uslovima i da bio, da je ostao u plastičnoj kutiji, verovatno se razboleo i uginuo.  

Mnogi vlasnici radije se odlučuju da kupe ljubimca direktno od uzgajivača, iako ljubitelji životinja apeluju da je udomljavanje humanije. Bez obzira odakle dolaze psi su beskrajno zahvalna bića koja itekako umeju da uzvrate ljubav i izraze zahvalnost  kada se prema njima odnosimo kako treba. 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)