Kuce

OVAKO RAZMAŽENOG PSA NIKAD NISTE VIDELI: Nije hteo da pipne granule sve dok gazdarica nije uzela da ih podgreje! (VIDEO)

On je znatiželjno pratio svaki njen pokret dok se ona pravila kako mu sprema obrok.

18.10.2023 15:00

OVAKO RAZMAŽENOG PSA NIKAD NISTE VIDELI: Nije hteo da pipne granule sve dok gazdarica nije uzela da ih podgreje! (VIDEO)
shutterstock.com

Belgijski ovčar poznat i kao malinoa je najčešće kratkodlaki pas srednje veličine. U pitanju je radni, pastirski pas koji je postao popularan krajem 19. veka. Krasi ga izuzetna inteligencija i sposoban je da za kratko vreme nauči sve što se od njega zahteva. Vrlo je privržen vlasniku i sjajan je pomagač starijima i invalidima.

Izoštren njuh

Malinoa nije zahtevan kao kućni ljubimac osim što traži prostor i istrčavanje pa je preporuka da se drži u kući koja ima dvorište kako bi mogao da boravi napolju kad god poželi. U suštini su vrlo poslušni ali uvek ima izuzetaka.

Kako ni svi ljudi nisu isti, tako nisu ni svi psi. Snimak jednog belgijskog ovčara osvojio je Instagram. na snimku se vidi žena koja sipa granule u činiju psa i stavlja ispred njega večeru. On je samo onjušio hranu i seo gledajući je zbunjeno. Žena je pokušala da ga nagovori da jede, ali on ni da pipne granule.

Očigledno navikla na ovakvo ponašanje svog razmaženog ljubimca ona je uzela njegovu činiju sa granula i stavila je na šporet. Potom se je navodno iz frižidera uzela namirnice i pretvarala se kako secka, sipa i meša njegove granule dok je pas znatiželjno prati svaki njen pokret. Čak je u jednom trenutku stao na zadnje noge i naslonio se na šopret da proveri šta ona to radi.

Vlasnica je više puta promešala kašikom granule a potom činiju stavila ispred njega. Pas je u slast počeo da jede granule i nije stao dok nije olizao tanjir.
Ovaj snimak sve je nasmejao, ali su mnogi vlasnici malinoa u ponašanju ovog ljubimca prepoznali svog psa.

- Previše su pametni za lošu hranu. Moram da hranim svog ljubimca svežom hranom za kućne ljubimce ako nešto pojede, pileća prsa, jaja, pirinač, sirovo meso. Neće da jede ni mesne vitaminske poslastice jer ne prolaze njegov test njuškanja.

- I moj je potpuno isti.

- Neće oni jesti bilo šta pa taman crkli od gladi.

- Znam da je mnogima ponašanje ovog simpatično, ali verujte mi ako ste vlasnik malinoa onda znate koliko treba da se natežete s njim za hranu.

- Moj neće ni da pipne granule, pa moram da mu kuvam svaki dan kao da imam dete u kući.

- Pazi kako on proverava šta to gazdarica radi oko njegovog obroka. Prepametni su - bili su samo neki od komentara na ovaj post. 

Inače, malinoa ima izuzetno izoštren njuh pa se često obučavaju za pronalaženje droge, eksploziva i rad zajedno sa policijom.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)