Kuce

Rase koje nikada ne bih čuvala: Veterinarka šokirala ljubitelje pasa

Veterinarka šokirala ljubitelje pasa objavom koje rase ne bi nikad držala kao kućne ljubimce

13.08.2022 16:00

Rase koje nikada ne bih čuvala: Veterinarka šokirala ljubitelje pasa
Pixabay.com

Veterinarka dr Vitni Terel šokirala je sve ljubitelje životinja, posebno pasa, objavom na Tik Toku. Ona je jasno i glasno navela 5 rasa koje nikad ne bi držala kao kućne ljubimce.

Objasnila je i zato ih ne bi držala u kući. Međutim, kako isključila opciju komentarisanja nije moguće videti kao su reagovali ljubitelji pasa posebno rasa koje je navela.

Evo koje rase pasa i zašto ne bi  imala kao kućne ljubimce.

Kineski ćubasti pas

Kako je objasnila, ne voli pse bez dlaka. Ova rasa kao i svi psi bez dlaka imaju masnu kožu. Isto je i sa mačkama bez dlaka. Ona ih nekako više doživljavam kao vreće, a ne kao životinje i jednostavno nisu za nju.

Čivave

Ljubitelji čivava su verovatno poludeli jer ih je dr Vitni nazvala grickalicama gležnjeva. Osim toga, stalno bi bila u strahu da ih negde ne zgazi jer su mali psi. Ona je istakla da su većina čivava koje dolaze u njenu veterinarsku ambulantu agresivne i stalno je grickaju po nogama. Verovatno su osetili da ih ne voli.

Mops

Mops, francuski buldog i slične rase prema njenim rečima jesu slatke, ali imaju ozbiljne probleme sa disanjem. Oni bukvalno ne mogu da dišu i hrču kad spavaju, a ona, kako je naglasila, već ima muža kod kuće koji hrče kad spava. Ove rase najčešće pate od dermatitisa, imaju mnogo alergija i gljivičnih infekcija jednostavno su smrdljivi.

Belgijski i nemački ovčar

Prema mišljenju ove veterinarke, belgijski i nemački ovčari imaju veliki potencijal da budu sjajni kućni ljubimci. Međutim, potrebno im je mnogo obuke i dresure za šta ona nema vremena. Kako je rekla, 95 odsto nemačkih ovčara koje sreće u ambulanti su izuzetno agresivni i spremni da vam odgrizu ruku zato što nisu pravilno obučeni. Ukoliko želite ovog psa za kućnog ljubimca, morate biti spremni i da imate dovoljno vremena da ga trenirate i brinete o njemu.

Labradudl

Dr Vitni smatra da su ovi psi prilično hiperaktivni i da ne mogu da sede mirni ni 2 sekunde. Stalno imaju potrebu da trče tamo-amo. Podložni su čestim infekcijama uha što vlasnike može da košta dosta novca. Osim toga, kako ističe ova veterinaraka, u pitanju su popularni psi koji su veoma skupi za negovanje i održavanje.

Da li se vi slažete sa njenim konstatacijama ili biste joj poručili da je neke stvari bolje prećutati?

BONUS VIDEO:

Komentari (0)