Kuce

SVI SU GA OSTAVILI, IMAO JE OTVORENU RANU I JAUKAO JE U BOLOVIMA! Sudbina šteneta dira pravo u srce jer je onda usledilo čudo! (VIDEO)

Priča o psu Ikruu obišla je čitav svet, a evo šta se dogodilo malenoj životinji i kako ona danas izgleda.

09.08.2022 16:00

SVI SU GA OSTAVILI, IMAO JE OTVORENU RANU I JAUKAO JE U BOLOVIMA! Sudbina šteneta dira pravo u srce jer je onda usledilo čudo! (VIDEO)
Printscreen Youtube/#kokachi #dogrescue #puppy

Maleno žuto štene s prelepim plavim očima odbačeno je i ostavljeno da umre. Nesrećni pas spas je pokušao da pronađe u rupi gde su ga napali crvi i na desnom boku imao je otvorenu ranu u kojoj su se već nastanili ti jezivi paraziti. Pronađen je sam i napušten, bez hrane, vode, čekajući čas kada će napustiti ovaj svet. Danima je nepomično ležao, kako su kasnije ispričali oni koji su ga videli, ali i pored toga nisu učinili nista da mu pruže pomoć ili makar kratkotrajno utočište od užasa koji ga je zadesio.  

Međutim, onda se dogodilo čudo.

Mališan žutog krzna imao je sreće da je na njega jednog dana slučajno naleteo jedan Indijac, inače veliki ljubitelj životinja, koji je i ranije brinuo o napuštenim psima i mačkama.

Printscreen Youtube/#kokachi #dogrescue #puppy

Nesrečni pas imao je otvorenu ranu na boku u kojoj su se nakotili crvi

Kad je pronađen, maleni pas je bio izmoren, gladan i žedan s ranom na desnom boku. Drhtao je od straha, iznurenosti od gladi i bolova. Pronašao ga je čovek, humanista i veliki ljubitelj životinja koji se sažalio nad sudbinom malenog bića. Odveo je psa kod prijatelja, inače lokalnog veterinara, koji ga je pregledao i sanirao ranu.

Štene je toliko bilo iscrpljeno i uplašeno da se nije otimalo ni borilo čak i kad su mu veterinari na živo čistili ranu i vadili crve iz rane. 

Smešten je u kartonsku kutiju, a dobri čovek koji ga je pronašao svaki dan mu je čistio ranu. U plavim očima nesrećnog šteneta videla se ogromna tuga zbog odbačenosti od strane ranijih vlasnika, ali i zahvalnost što još ima dobrih ljudi spremnih da mu pomognu. Bez ustezanja je prihvatio lek koji mu je novi vlasnik davao pokazujući da nije izgubio poverenje u ljude iako su ga već izdali i odbacili.

Printscreen Youtube/#kokachi #dogrescue #puppy

Ovaj mališa dobio je šansu za novi život

Nakon 6 dana lečenja odnesen je na dodatne preglede u veterinarsku ambulantu gde su ustanovili da rana lepo zarasta i da će pas preživeti. Tek tada je i dobio ime - Ikru. Posle 12 dana nakon pronalaženja okupan je po prvi put u životu. Strpljivo je sve podneo i nijednom se nije pobunio, niti zalajao.

Ubrzo je postao razigrani pas koji u stopu prati svog novog vlasnika, srećan što ponovo ima porodicu i nekog ko brine o njemu. Dobio je ogrlicu i na svakom koraku je pokazivao neizmernu ljubav prema svom spasiocu koji mu je pružio novu šansu za život.

Printscreen Youtube/#kokachi #dogrescue #puppy

Ikru danas živi okružen ljubavlju i pažnjom

Nakon nekoliko meseci provedenih sa svojim spasiocem Ikru je pronašao novi dom. Naime, čovek koji ga je spao pomaže napuštenim životinjama, a nakon što se one oporave daje ih na udomljavanje.

Ikru je novi dom dobio u jednoj dobroj porodici i pričinio veliku sreću devojčici koja je oduvek želela da ima psa. Ikru je izrastao u prelepog velikog psa koji živi okružen ljubavlju i pažnjom svojih novih vlasnika.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)