Kuce

Sve što bi trebalo da znate o MALTEZERIMA: Da li je i koliko ova rasa pasa dobra za porodicu sa decom

Teško je pored toliko rasa pasa izdvojiti omiljenog, ali ako razmišljate o tome da detetu kupite jednog, možda bi trebalo da se opredelite za neke nežne rase, koje će mališanima osim ljubavi pružiti i bezbrižnost. Maltezeri su upravo zbog toga zadnjih godina dobili na popularnosti. Što ne biste nabavili jednog?

09.06.2022 16:00

Sve što bi trebalo da znate o MALTEZERIMA: Da li je i koliko ova rasa pasa dobra za porodicu sa decom
pexels.com

Ukoliko ste u potrazi za novim drugarom i ljubimcem koji će ispuniti vaš život i dom, ne treba mnogo da se dvoumite jer je to nesumnjivo maltezer. Ova rasa psa je poslednjih godina naročito popularna. Zbog svoje nežne prirode i izgleda male pufnice, rado se sa njime druže žene i deca.

Ova kuca ne zahteva luksuzan prostor niti neku komfornost, jer je ona veoma mala, pa sasvim je dovoljno da imate jednosoban stan da biste je držali.

Mnogi psi su po prirodi veliki i jaki, pa je nemoguća misija poveriti ih deci koja bi ih bezbrižno vodila i kontrolisala na povocu. Maltezeri su zato jako „zahvalna „rasa, jer osim toga što su mali, slobodno ih možete prepustiti svom mališanu za šetnju.

 

 

Dobra narav

Ovi psi su odlični za velike porodice i lako se mogu dresirati. Verovali ili ne, oni su dobre naravi jer ne napadaju niti iskazuju agresivnost na bilo koji način, zato se smatraju odličnim ljubimcem tamo gde ima dece. Takođe, maltezer će lako naučiti da vas posluša i bude pristojan čak i kada imate goste.

 

 

Voli maženje

Svi koji imaju ovog psa znaju koliko on voli da mu se pruža ljubav i pažnja i da se mazi sa svojim gazdom. Rado će vam podmetnuti glavicu pod šaku, dodirnuti vas šapom kao znak pažnje i maziti se kad god prilika to dopušta, jer je nežan i pažljiv pas po prirodi.

 

 

Ne zahteva posebne uslove

Sve što od vas ovaj prelepi pas zahteva je redovna higijena i kupanje i šišanje. Većina se odlučuje da ošiša svog ljubimca na kratko ali opet, bolje je to prepustiti veštim rukama odnosno frizeru za pse. Kao i svakog ljubimca, potrebno je brinuti se o njemu na taj način da ga zdravo hranite i redovno vodite u šetnju.

Jedina mana koja se može zameriti ovom psu je lajanje jer na svaki zvuk ili zvono, ume da poskoči i zalaje. To mu svako može oprostiti jer je generalno presladak psić kojeg bi svi hteli u svom domu. Ne samo što deluje kao da je igračka, već ste pored njega potpuno bezbrižni i opušteni, a o klincima i radosti koju im donosi da ne pričamo.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)