Kuce

Dečak je doživeo stravičnu nesreću, a onda se U BOLNICI POJAVIO PAS! Priča topi i najtvrđa srca, od onog što je usledilo ZANEMELI SU I LEKARI! (FOTO, VIDEO)

Teška saobraćajna nezgoda je mališanu po imenu Kejleb Hauard uništila zdravlje, ali niko nije očekivao da će se pojaviti četvoronožni prijatelj koji će mu doneti nadu i vratiti osmeh.

13.07.2022 15:15

Dečak je doživeo stravičnu nesreću, a onda se U BOLNICI POJAVIO PAS! Priča topi i najtvrđa srca, od onog što je usledilo ZANEMELI SU I LEKARI! (FOTO, VIDEO)
FOTO: Printscreen/Youtube/ita4me

Život je pun iznenađenja i obrta, a njegove drame su nešto što svakodnevno proživljavamo i o čemu se priča na svakom koraku, dok nas potresne priče u kojima su akteri deca posebno pogađaju. Portal Srećna Republika vam donosi srceparajuću priču Kejleba Hauarda, dečaka koji je istinski heroj.

Naime, sedmogodišnji Amerikanac Kejleb je bio sasvim običan dečak. Živeo je u Hantsvilu u saveznoj državi Juti, sa mamom Dženin, tatom Benom, dva starija brata i dve sestre. Tog kobnog junskog dana 2007. godine, Kejlebova mama se nalazila u kolima s četvoro dece, dok njegova tata i usvojeni brat Džon nisu bili u vozilu.

FOTO: Printscreen/Youtube/ita4me

Ben i Kejleb Hauard

Vozač kamiona, koji je zaspao za volanom, udario je u automobil Kejlebove mame. Od siline udarca vozilo se prevurnulo, a u nesreći su stradali Kejlebova mama, njegov brat Metju i sestra Ester. Nekim čudom, mališan i njegova sestra Rejčel su uspeli da prežive, ali je dečak od udarca zadobio tešku povredu mozga i mnogobrojne prelome. Bio je na ivici života, nije bio pokretan i ostao je bez mogućnosti da komunicira. Bio je u toliko lošem stanju da lekari uopšte nisu mogli da predvide da li će se ikada oporaviti. Kejlebov tata Ben, koji je doživeo veliku porodičnu tragediju, strahovao je iz dana u dan da se još jedno njegovo dete neće izvući i pripremao se za ono najgore.

Međutim, hrabri mališan je postepeno počeo da se oporavlja, ali polako i neprimetno. Zato je na predlog terapeutkinje Lise Barns i tima lekara iz bolnice, dečaku na kraju dodeljen terapijski pas kako bi se pokušalo sa specifičnom metodom eventualnog ponovnog uspostavljanju jezičkih i motornih funkcija. Zlatni retriever po imenu Pukovnik preko noći je postao dečakov superheroj. Ugledavši umiljatog kucana, mališan se ozario i to je bio prvi put nakon nesreće da je neko uspeo da mu privuče pažnju. Ono što je usledilo, iznenadilo je i same lekare.  

FOTO: Printscreen/Youtube/ita4me

Kejleb mazi Pukovnika

Kroz rad sa psom i vodičem po imenu Suzan, dečaku je počelo da se vraća pamćenje. Uspeo je da zahvaljujući Pukovniku uspostavi ravnotežu prilikom hodanja, a pokrete u ručicama i nogama je vežbao tako što se igrao bacanja loptice sa psom.

Kejleb je najednom ponovo mogao da govori, a umirujuće prisusutvo psa u njegovom životu bilo je od neprocenjivog značaja za dečakovo mentalno zdravlje i oporavak od velike psihološke traume. Ponovo se smejao i nakon samo meseca dana bilo je očigledno da je ovaj pas vratio Kejleba u život. 

FOTO: Printscreen/Youtube/ita4me

Kejleb i terapijski pas Pukovnik

Prema rečima Kejlebovog oca, dečak bi uz psa zaboravljao na sve svoje muke i činjenicu da mu je bolnica postala dom. Pored Pukovnika on je bio srećan i fokusiran na igru. Dečak je uskoro otpušten iz bolnice, budući da se skoro sasvim oporavio. Kejlebov tata je 2009. objavio video u kom opisuje tragičnu priču, koja je ipak dobila srećan kraj. Snimak sada ima više od 9 miliona pregleda. Mališan je jednom rečju opisao svog terapijskog psa - SJAJAN.

Punih 11 godina nakon nesreće, Kejleb i njegov tata Ben su objavili snimak u kojem vidimo da je onaj dečak, koji je bio na ivici života, izrastao u zdravog momka od 18 godina. Kejleb je na taj način pobedio sve negativne prognoze i postao pravo čudo medicine, a mnogi će reći i čudo ljubavi, i to one najčistije, između čoveka i psa!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)