Jako je bitno da je pravi

TEST ZA PSA POMOĆNIKA: Evo kako da znate da će vas ljubimac čuvati ZAUVEK!

Psi pomoćnici mogu da vam pomognu mnogo, ali je bitno da budu pravi za vas!

11.12.2021 17:11

TEST ZA PSA POMOĆNIKA: Evo kako da znate da će vas ljubimac čuvati ZAUVEK!
pexels.com

Ljudima koji imaju neki zdravstveni problem psi mogu da poprave raspoloženje, ali i da im pomognu u svakodnevnom životu. Male krznene maze svoje vlasnike uvek jako vole i trude se da im pruže baš ono što im je potrebno, zbog čega nije čudno da mnogi biraju baš ovaj vid pomoći.

Psi pomoćnici veoma su korisni, a posebno su dobri za osobe koje imaju problema sa vidom. Ipak, vrlo je bitno da vidite kako će određeni pas pomoćnik reagovati na vas pre nego što se odlučite da ga usvojite, jer je vaš dobar odnos od ključnog značaja. 

pexels.com

Čovek i njegov pas vodič

 

Portal Srećna republika donosi vam nekoliko načina koji će vam pomoći da otkrijete da je neki pas, baš vaš budući pomoćnik. 

  • Druži se sa drugim psima: Ako je vaš pas druželjubiv znaćete da je spreman da vam pruži sve da budete srećni i da vam nikada neće faliti ljubavi.
  • Voli da se mazi: Ako vam pas pomoćnik pokaže da želi da ga mazite i da budete bliski onda je on savršen baš za vas. 
  • Reaguje na poziv: Psi pomoćnici moraju da budu sposobni da odreaguju na poziv svog gazde jer kada imate problem on može da dođe da vam pomogne kada čuje svoje ime. 
  • Gleda samo u vas: Kao i kod ljudi i pas koji gleda u vas od prvog trenutka vaša je ljubav na prvi pogled i budite sigurni da će se vaš zauvek biti pun pažnje. 
  • Hrana, njam: Ako pas čuvar reaguje na poslastice budite sigurni da ćete moći da ga naučite svemu što vam je potrebno, a samim tim da će vaš ljubimac biti savršen čuvar.

Komentari (0)