Četvoronožni pomoćnici

PSI POMAŽU VLASNICI U KUĆNIM POSLOVIMA: Salem je postao hit zbog pidžame

Njihova vlasnica, koja boluje od Kronove bolesti i artritisa, ih godinama obučava da joj pomažu u kućnim poslovima

27.12.2021 15:00

PSI POMAŽU VLASNICI U KUĆNIM POSLOVIMA: Salem je postao hit zbog pidžame
YouTube/printscreen

Na društvenoj mreži TikTok, pod imenom @siriuslisalem, vlasnica pasa Salema i Sirijusa, koji su mešanci dobermana i zlatnog retrivera, svakodnevno objavljuje video snimke na kojima se vidi koliko su spretni ovi četvoronošci i koliko pomažu svojoj vlasnici.

U jednom od snimaka, Tiktokerka je objasnila da ima Kronovu bolest, artritis i više drugih autoimunih i hroničnih bolest a da su joj psi od velike pomoći.

-Poslednjih nekoliko godina ih obučavam da mi pomažu kada mi je zaista loše.

Salem i Sirijus znaju da donesu daljinski upravljač, lekove, piće, skinu joj čarape i izvade veš iz mašine.

Zimogrožljivac Salem

Pre nekoliko dana Salemova vlasnica je objavila video koji na TikToku ima više od 2.5 miliona pregleda. Kako je ovih dana prilično hladno u Las Vegasu, a Salem voli da mu je toplo, on je stavio do znanja svojoj vlasnici da želi da obuče svoje toplo odelo.

On je uporno povremeno gledao ka svojoj pidžami a povremeno ka vlasnici koja ga je pitala da li želi da se obuče, na šta je on veselo skočio i doneo svoje odelo.

 

@siriuslysalem

When Salem gets cold he sits and cry’s until I put one on him. I’ve been hanging them up on the dog kennel & he’s started bringing them to me ♬ original sound - Sirius & Salem

 

Obično veterinari ne preporučuju da se psi oblače ako je temperatura viša od sedam stepeni. Međutim, nekim rasama, malim i starijim psima biti potreban dodatni sloj toplote ako se temperatura spusti do nule.

 

Komentari (0)