MALI ALI MOĆAN

DA LI JE KUCA ILI MACA? Jedna od najstarijih rasa privlači pažnju svojim riđim krznom i specifičnim izgledom

Ima telo psa ali glavu mačke, laje ali je umiljat, ima gusto riđe krzno i pufnaste šapice. Portal Srećna Republika vam donosi priču o kuci koja je šarmirala ceo svet!

26.12.2021 12:15

DA LI JE KUCA ILI MACA? Jedna od najstarijih rasa privlači pažnju svojim riđim krznom i specifičnim izgledom
YouTube/printscreen - 9GAG Fun Off

Na društvenim mrežama se pojavio viralni snimak simpatične crvene životinjice, za koju mnogi nisu znali da li je mačka ili pas, te su ga često nazivali kuco-maca, ne znajući o kakvoj se rasi radi. Portal Srećna Republika vam predstavlja novu rasu pasa koja zapravo postoji već jako dugo.

Ova rasa potiče iz Kine i ima nekoliko naziva, Cantonese Bear Dog, Indigenous Chow i Cantonese Bear Chow. Ovi preslatki plišani mezimci imaju jako specifičan izgled, srednjeg su rasta kada dostignu punu zrelost, imaju gusto krzno, bucmaste nogice i šape i neobičan oblik glave i ušiju, koji su više karakteristični za mačke, zbog čega se ljudi često zbune kada ih vide.

Pasmina je zapravo jako stara a najcenjeniji štenci su oni karakteristično riđe ili crvene dlake, i njih često nazivaju Five-Red-Dog, a za to postoji i jako praktičan razlog. Naime, ovakve kuce imaju pet crvenih tačaka na telu, usta, njušku, očne kapke, šape i zadnjicu, te su po tome postali prepoznatljivi, pa čak i maskote za sreću i bogatstvo. Relativno su dobrog zdravlja i imaju manju stopu obolevanja.

Odani su i nežni, međutim, njihovo bucmasto telo ne treba da vas zavara. Oni su izuzetno pametni i odlično umeju da pročitaju ljudske izraze lica. Uvek se vrate nazad kući gde god da odu i imaju izražen teritorijalni instinkt, te su stoga idelani psi čuvari. A vole i da se provozaju na motoru u društvu svog omiljenog ljudskog bića. Pogledajte kakve su ove pufne u videu ispod.

Da li se vama dopada ovaj mališan? Recite nam u komentarima!

Komentari (0)