Kuce

O čemu SANJAJU PSI? Odgovor na pitanje koje postavljaju mnogi vlasnici

Ukoliko ste ikada posmatrali svog ljubimca kako spava, sigurno ste se barem jednom zapitali šta se krije u njihovim snovima!

02.08.2022 17:00

O čemu SANJAJU PSI? Odgovor na pitanje koje postavljaju mnogi vlasnici
FOTO: shutterstock.com

Dok spavaju, vidite ih kako u snu pokušavaju da trče ili da se svađaju i reže. Istina je da i psi sanjaju isto kao i ljudi. Ipak, za razliku od nas kojima snovi često predstavljaju podsvesnu preradu informacija koje pokupimo na dnevnom nivou, snovi naših ljubimaca su nešto jednostavniji. Portal Srećna Republika vam otkriva šta to snevaju naši četvoronožni drugari.

Naime, iako vam se može učiniti da vaš pas u snu plače ili cvili, istina je sasvim drugačija. Kuce vole da sanjaju o svojim omiljenim stvarima, te su predmet njihovih snova najčešće igračke. Psi sanjaju o igri i trčanju za igračkama, te ukoliko vidite kako vaš ljubimac trči u snu, velika je verovatnoća da ih niko ne juri, već da oni ganjaju neku svoju omiljenu lopticu.

Osim toga, kuce najčešće sanjaju o svojim dnevnim aktivnostima i naravno o temi koja je svakom psu omiljena - hrani. Ukoliko vam kažemo da kuce u snu smišljaju nove načine da ubede svoje vlasnike da ih ponovo nahrane, možda će vam zaličiti na jednog poznatog crtanog junaka Peru Kojota super genija. Ipak, ako uzmete u obzir da su psi i kojoti bliski srodnici, možda vas ovi preduzimljivi planovi vaših kucana i neće previše začuditi.

Zato, sledeći put kada primetite da vaša kuca nešto sanja, obratite pažnju na njihovo ponašanje nakon što se probude. Ukoliko su našli neki novi način da vas nadmudre za koju poslasticu više ili novu igračku, znajte da je taj plan zahtevao dosta truda, rada i SPAVANJA.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)