Mace

Nećete verovati na koje sve načine ove mačke uspevaju da se DOČEPAJU SLOBODE!

Mačke su poznate kao ljubimci koji kada nešto naume ne odustaju od toga, pojedine su vrlo domišljate pa su se setile raznih načina putek kojih izlaze iz kuće.

21.07.2022 21:30

Nećete verovati na koje sve načine ove mačke uspevaju da se DOČEPAJU SLOBODE!
Foto: Shutterstock

Mačke su mnogima omiljeni ljubimci. Ma koliko pokušavali da ih držimo u kućama, mamimo ih hranom koju najviše vole, igramo se sa njima, mazimo ih ili im čak dozvoljavamo i da spavaju kod nas u krevetu, one će uvek iskoristiti trenutak naše nepažnje da pokušaju da se iskradu napolje.

Savet je da mačku zato postepeno izvodite i da je svaki put ostavljate malo duže napolju nego prethodni put, kako bi se prilagodila okruženju. Mačke koje nikada ne izlaze iz kuće ne možete tek tako pustiti napolje, budući da preti velika opasnost da mogu da se izgube ili da stradaju od saobraćaja ili drugog ljubimca. Zato u početku vodite računa o njima kad god su napolju.

Pixabay.com

Omiljeni ljubimac

Mačke kada upoznaju okolinu vraćaće se redovno u stan ili kuću za koju znaju da im je dom. Sezona parenja je posebno nezgodna, a mužjaci umeju i po nekoliko dana da se ne vraćaju. Taman kada pomislite da ste sve u stanu osigurali kako vaša mačka nema gde da pobegne, sve i da hoće, one nađu najčudnije načine da se domognu slobode.

Srećna Republika vam donosi samo pojedine slučajeve mačaka koje su se na sve načine dovijale kako bi slobodno potrčale kroz prirodu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by dailymeowws (@dailymeowws)

Komšija se ludo zabavljao snimajući čoveka iz obližnje kuće čija je mačka pokušala da probije mrežicu protiv komaraca ne bi li iskočila kroz prozor i to sa drugog sprata. Ovaj čovek pokušava da je skine sa mrežice, ali mačka se toliko pribila uz nju kandžama da ju je celu odvalila. Snimak ide uz klip u kome čujemo:

- Najbolji deo u celoj priči je to što niko ne može da me zaustavi! -

Na sledećem snimku vidimo nekoga kome očigledno nije bilo jasno kako njegova mačka uspeva da izađe iz kuće, tako da je na kraju postavio i kameru.

- Postavio sam na kraju kameru da bih video kako moja mačka uspeva da izađe iz kuće - piše iznad snimka, dok u pozadini ide muzika iz serijala "Dosije X".

Mačka se penje na sto pored sporednih izlaznih vrata i prednjim šapicama uspeva da otvori vrata koja čak nemaju ni bravu,  već mora krug umesto brave da se okrene, što je ova domišljata mačka svaki put i uspela da izvede.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daily Cat (@dailycxt)

Ukoliko ste mislili da ste videli baš sve vrste mačaka, predstavljamo vam "bikini mačku". Možda vam ništa specijalno ne privlači pažnju na ovoj mački koja se isteže na stolici otkrivajući stomak, ali kada malo bolje pogledate videćete da je cela mačka crna. Na njoj jedino na grudima boja dlake je bela u vidu 2 trouglića koji izgledaju kao da ova mačka nosi beli gornji deo kupaćeg, a ista situacija je i sa donjim delom.

U opusu fotografije jednostavno piše:

 - Spremna sam za bikini sezonu -

BONUS VIDEO:

Komentari (0)