Mace

Otkrili 47 MAČAKA U JEDNOM AUTOMOBILU! Kada su shvatili o čemu se radi, usledio je šok, tu je ležao i jedan čovek!

Životinje su živele su skučenom i prljavom vozilu, a dodatna opasnost im je pretila od visokih temperatura.

18.06.2022 10:00

Otkrili 47 MAČAKA U JEDNOM AUTOMOBILU! Kada su shvatili o čemu se radi, usledio je šok, tu je ležao i jedan čovek!
youtube/printscreen-FOX 9 Minneapolis-St. Paul

Ljudi veoma često iz najbolje namere i bez svesti o svojim potezima ugrožavaju životinje koje su im drage. Jedan od takvih problema je poznat i kao kompulsivno gomilanje životinja i predstavlja veliki rizik kako za vlasnika ljubimaca, tako i za nedužne pse, mačke, ribice i mnoge drige vrste.

Jedna takva priča pojavila se nedavno kada je 47 mačaka spaseno iz automobila parkiranog na velikoj vrućini. Mačke su u tom trenutku već neko vreme živele u vozilu i to sa, verovali ili ne, svojim vlasnikom. Portal Srećna Republika vam otkriva kako je do ove tužne i zamalo tragične situacije došlo i kako se mace i njihov vlasnik sada osećaju.

Naime, vlasnik mačaka je nedavno ostao bez krova nad glavom, ali nije želeo da ostavi svoje voljene životinje. Svi zajedno oni su pronađeni u automobilu dok je bio parkiran na odmorištu u gradu Haris u američkoj državi Minesoti. Temperatura u okolini se tog dana popela na čak 32 stepena Celzjusovih, što znači da je unutar vozila bila i mnogo veća.

Pored toga, uslovi u kojima su oni živeli bili su žalosni. Svi su bili zgurani u skučenom i nehigijenskom prostoru, pa su spasioci morali da nose gas maske dok su mačke izvlačili iz vozila. Ono što je posebno iznenadilo jeste da je uprkos vrućini, većina mačaka, starosti od godinu, pa do čak 12 godina, imala samo manje zdravstvene probleme.

Ešli Pudas, istraživač u “Humanom društvu za zaštitu životinja”, rekla je da je vlasnik bez mnogo ustezanja pristao na pomoć.  

- Nažalost, po ovoj vrućini vlasnik je shvatio da je to izvan njegovih trenutnih mogućnosti. I dozvolio nam je da im pomognemo - istakla je ona. 

Vlasnik je već neko vreme živeo sa mačkama, ali nikada ih nije ostavio same. Prethodno se odrekao 15 drugih mačaka koje su takođe živele sa njim u automobilu, piše portal news.sky.com. Kada mace budu pregledane i izlečene, biće sterilisane i spremne za usvajanje. Vlasniku je takođe ponuđena medicinska pomoć i podrška službe socijalne zaštite, budući da je trenutno bez doma i ima psihičkih problema.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)