LJUBAV NA MAČJI NAČIN

OVAKO MACE IZJAVLJUJU LJUBAV: 10 načina na koje mačke pokazuju vlasnicima da ih vole!

Kućni ljubimci su važan deo života svojih vlasnika. Često je njihovo ponašanje čudno, smešno i zbunjujuće. Međutim, i oni imaju svoje male načine na koje nam izjavljuju ljubav a mi vam dešifrujemo kako to rade mace.

25.01.2022 18:09

OVAKO MACE IZJAVLJUJU LJUBAV: 10 načina na koje mačke pokazuju vlasnicima da ih vole!
pexels.com

Ponašanje mačaka često ume da bude toplo-hladno. Čas su umiljate i mazne a već sledećeg trenutka vas udare šapom ili ogrebu. Sve dok sa mačkama ne nađemo zajednički jezik, ostaje nam samo da tumačimo njihove luckaste postupke. Portal Srećna Republika vam predstavlja 10 načina na koje vam mace poručuju da vas vole.

1. Ako vas mačka liže, ona na taj način želi da vam stavi do znanja da vas voli.

2. Kada vas maca gnječi ili masira šapicama, to je siguran znak da joj je do vas stalo.

3. Iako nekada to nije baš najprijatniji osećaj, kada vas gricne, mačka vam tako poručuje da vas voli. Pa, ljubav nekad ume i da zaboli, zar ne?

4. Maca vas prati po kući, posebno kada idete da se tuširate ili do toaleta. Iako možda deluje pomalo bizarno, upravo je ovo “špijuniranje” još jedan znak njihove naklonosti.

5. Čak i kada vam prislone zadnjicu uz lice, one vam na taj način kažu “volim te”, piše portal Minja Cat.

6. Kada vam pred noge spusti svoj najnoviji plen, bilo da je to neka zalutala stvar koju je iskopala ispod kauča ili nesrećno nastradali gušter, mačka vam tada iskazuje svoje poštovanje i ljubav.

7. Kada se izvrnu na leđa i isture vam svoj plišani stomačić da ga mazite, mace vam tada poručuju da imaju poverenja u vas i da pored vas mogu da budu i ranjive, jer znaju da ih nećete povrediti. To je jedan od najlepših znakova njihove ljubavi.

8. Ako vaša mačka hvata, grebucka ili okupira vašu omiljenu fotelju, ona vas ne mrzi, zapravo vas voli!

9. Kada vaša maca prisloni svoju glavicu uz vašu, to je siguran znak da vas voli.

10. Ako vaša mačka glasno mjauče, to može da znači ili da je gladna i traži hranu ili vam na taj način “govori” da vas voli.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)