Kuce

Evo kako je završila najpoznatija zemunska lutalica! Priča koja DIRA PRAVO U SRCE!

Ovo je priča o umiljatom psu kog poznaju svi koji su makar jednom prošli kroz centar Zemuna jer te tužne oči nikoga ne ostave ravnodušnim.

12.06.2022 15:30

Evo kako je završila najpoznatija zemunska lutalica! Priča koja DIRA PRAVO U SRCE!
Ivana Ljubenović

Svako ko je u poslednjih nekoliko godina barem jednom prošao kroz centar Zemuna, imao je priliku da vidi kartonsku kutiju u blizini nekadašnje Robne kuće. Ta "konstrukcija" je plod humanosti Zemunaca, a bila je dom umiljatoj lutalici po imenu Pirga, koga poznaju svi koji su u ovaj kraj makar jednom navratili.

Miran i tihi pas tužnih očiju je pre ovog lepog gesta njegovih sugrađana morao da se snalazi kako zna i ume, te je često viđan da spava na otvorenom, po kiši i na hladnoći. Ipak, nedavno se pokazalo da neke bajke mogu da imaju srećan kraj, a portal Srećna Republika je to uspeo i da ovekoveči.

Darko Ljubenović

Zemunski pas Pirga

Naime, kao rezultat truda i zalaganja Gradske opštine Zemun, Pirga je napokon rešio svoje stambeno pitanje i dobio stabilan krov nad glavom. Ljudi iz opštinske uprave su izdvojili sredstva i napravili mu kućicu, koja sada ponosno stoji na istom mestu gde je nekad bila i kartonska kutija, pored autobuskog stajališta ispred Robne kuće.

Ivana Ljubenović

Pirgina nova kućica

Mili pas je dobio svoj dom iz snova, budući da se radi o čvrstoj konstrukciji koja ima čak i vratanca, a mi se nadamo da će Pirga u njoj uživati, budući da je to svakako zaslužio svojim toplim pogledom i druželjubivom naravi.

Ovakve i slične akcije zaslužuju svaku pohvalu i služe svima nama kao inspiracija i poziv na akciju jer je najplemenitije pomoći nekome u nevolji, a napuštene životinje to svakako zasužuju.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)