Kuce

EVO KOLIKO U STVARI TREBA DA HRANITE SVOG PSA! Naučnici su došli do zapanjujućeg otkrića, bićete iznenađeni!

Bez obzira na starost, rasu ili pol, psi su najzdraviji ukoliko imaju samo jedan obrok dnevno. Evo kako se došlo do ovih podataka koji su zbunili čak i veterinare

12.05.2022 09:00

EVO KOLIKO U STVARI TREBA DA HRANITE SVOG PSA! Naučnici su došli do zapanjujućeg otkrića, bićete iznenađeni!
Pixabay.com

Vlasnici pasa često su u dilemi koliko puta u toku dana treba da hrane svog ljubimca. Većina to čini dva puta dnevno, ujutru i uveče.

Veterinari ističu da broj obroka za psa zavisi od starosti i veličine kućnog ljubimca, ali i koliko je vaš pas aktivan u toku dana.

Međutim, izgleda da su i vlasnici i veterinari bili u zabludi. Dilemu koliko puta u toku dana treba da hranite vašeg ljubimca razrešili su naučnici koji su sproveli studiju o ishrani pasa i došli, čak i za njih, zapanjujućeg otkrića.

Pixabay.com

Psi koji imaju jedan obrok dnevno su mnogo zdraviji

Zbunjeni i veterinari

Na osnovu studije sprovedene na 10.000 pasa različitih rasa, pola  i starosti, naučnici su došli do zaključka da su najzdraviji oni koji su jeli samo jednom dnevno.

Naime, rezultati istraživanja su pokazali da psi koji su imali samo jedan obrok dnevno bili su mnogo zdraviji u odnosu na one koji su češće dobijali hrani.

Kako je objasnila autor studije i doktor veterine Emili Brej, ovi rezultati zbunili su čak i veterinare.

- Naša studija je pokazala da je optimalno psa nahraniti jednom u toku dana. To što su manje jeli pozitivno je uticalo na kompletno zdravlje psa, jer su imali manje tegoba sa varenjem, zubima, ortopedske, bubrežne, urinarne i probleme sa jetrom. U obzir smo uzeli i pol, starost, rasu i sve druge faktore, ali to nije bitnije uticalo na konačne rezultate – rekla je ona, a prenosi britanski Miror.

Pixabay.com

Jedan obrok dnevno, na iznenađenje veterinara, nije se odrazio ni na kvalit dlake psa

Kvalitet dlake

Psi koji su uzimali hranu jednom dnevno, ne samo da su bili zdraviji, već se to što su imali jedan obrok nije odrazio ni na zdravlje njihovog srca, kože i dlake.

- Ovo nas je posebno zbunilo, jer smo očekivali da će se to što jedu samo jednom uticati na kvalitet dlake i kože psa, ali se ni to nije dogodilo – dodala je ona.

Studija je sprovedena kako bi se tačno utvrdilo koliko ishrana utiče na zdravlje kućnih ljubimaca.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)