Kuce

OVO JE NAJSTARIJI PAS NA SVETU! Vlasnica je otkrila tajnu njegove dugovečnosti, a evo koliko zapravo ima godina!

Pas po imenu Tobi Kejt upisan je i u Ginisovu knjigu rekorda kao trenutno najstariji pas na svetu.

25.04.2022 16:05

OVO JE NAJSTARIJI PAS NA SVETU! Vlasnica je otkrila tajnu njegove dugovečnosti, a evo koliko zapravo ima godina!
Printscreen/instagram/gisishore

Maleni Tobi Kejt jedan je zdravi i živahni pas koji se trenutno smatra najdugovečnijim primerkom svoje vrste budući da je zagazio u treću deceniju. 

Pretvoreno u broj ljudskih godina on ima čak 147. Rođen je  9.januara 2001. godine, a njegova vlasnica Gizela Šor ga je udomila kada je imao samo nekoliko meseci. Doveden je u azil Pegi Adams, gde je Gizela volontirala, nakon što ga više nije želeo par koji se o njemu brinuo.

Dugovečnost svog ljubimca, vlasnica objašnjava dobrom genetikom, zdravom ishranom i toplinom doma koju mu ona pruža više od dve decenije, tačnije, punu 21 godinu. 

Maleni pas je odmah ukrao srce ove žene, a njihova veza je s godinama samo jačala.

Imajući u vidu da je životni vek čivava između 12 i 18 godina, Gizela je shvatila da bi njen voljeni mogao da bude najstariji na svetu kada je napunio dve decenije. 

- Tobi je prilično dobrog zdravlja s obzirom na to koliko ima godina. Obožava da spava - rekla je njegova vlasnica i otkrila kako je Tobi izuzetno druželjubiv i kako vreme provodi sa svojim prijateljima - sedmogodišnjim američkim buldogom Lunom, kineskim ćubastim psom Lalom i 32-godišnjim papagajem Kokijem.

Tobi se svakog jutra budi u 6:30 i ide u redovne šetnje. Uprkos tome što ima srčano oboljenje to ne utiče na njega.

Inače, najstariji pas ikada zabeležen u Ginisovoj knjizi rekorda bio je australijski ovčar po imenu Blui koji je bio rođen 1910. godine. Doživeo je duboku starost budući da je napunio 29 godina, nakon čega je uspavan.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)