Kuce

DA LI STE NEKAD VIDELI PSA KOJI "KUVA" RUČAK, "PERE" VEŠ I HRANI ŽIVOTINJE? Ovaj ljubimac sve to može i mnogo više od toga (VIDEO)

Ljudima bi bilo teško da se probude i iste sekunde počnu sa obavljanjem svih obaveza, ovaj pas to čini svakodnevno.

16.04.2023 15:01

DA LI STE NEKAD VIDELI PSA KOJI "KUVA" RUČAK, "PERE" VEŠ I HRANI ŽIVOTINJE? Ovaj ljubimac sve to može i mnogo više od toga (VIDEO)
Printscreen/TiktTok/zayazashi

Ako bi jedna porodica morala da plaća sve usluge koje neka domaćica radi u njihovom domaćinstvu, verovatno bi morali da za to izdvoje dosta novca. Ovako, oslanjaju se na svog psa koji, verovali ili ne, obavlja kućne zadatke bez greške. Pametan pas koji je na internetu oduševio ljude i pokupio sve simpatije radi osnovne poslove i to u kratkom roku i po ustaljenom rasporedu.

Printscreen/TiktTok/zayazashi

Pas naliva vodu na česmi kako bi pripremio doručak

Svakodnevno ovog psa alarm budi u isto vreme, on ustaje, sipa vodu na česmi, koju zatim naliva u šerpu gde "kuva" knedle. U međuvremenu, hrani stoku odnosno baca im pripremljenu hranu preko vratanca a zatim se vraća i sklanja sa štednjaka doručak koji nosi gazdama na njivi.

Ovo nisu jedine aktivnosti koje dresirani pametni pas obavlja. U njegovim svakodnevne poslove ubrajaju se pomoć gazdi oko nekih sitnih poslova u kući poput nošenja saksije i dodavanja nekih stvari, zatim on samostalno priprema veš za pranje i uključuje veš mašinu ali i briše prašinu sa stola. Obavlja razgovor, odnosno sluša naređenja svog gazde preko telefona i ukoliko je potrebno donosi ono što on od njega zahteva ako je van kuće, najčešće na njivi

 

U jednom od snimaka, pas donosi vodu svom gazdi koji je prethodno odglumio kako je kolabirao na njivi i koji je želeo da pokaže na koji način će mu pas pomoći. Pas je u početku njušio svog gazdu i lajao sve vreme tražeći pomoć, a nedugo zatim je krenuo da ga poliva flašicom vode i da iz sve snage istiskuje vodu koju je polivao po njegovom licu dok se on nije probudio. 

-Veoma lojalan pas, nažlost, lojalniji je nego većina ljudi  -

- O Bože, pomozi ovom kuci sa dugim životom i srećom-

 

- Nije moguće-

- Neverovatno-

- Pas odrađuje više posla nego neki ljudi- komentarisali su korisnici mreže.

U pitanju je pas rase malinoa koji je, kako tvrde tiktokeri, sjajno istreniran i radi posao na visini zadatka. U ovakvog ljubimca nesumnjivo je da se ljudi mogu uzdati i da će bolju brigu i zaštitu dobiti nego od nekih ljudi. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)