Kuce

PAS JE OPREZNO PRIŠAO TORBI SVOJE GAZDARICE: Ono što je usledilo u narednim trenucima rasplakalo je javnost, ovome se niko nije nadao (FOTO+VIDEO)

Snimak ljubimca Lune postao je viralan na internetu.

17.08.2023 15:06

PAS JE OPREZNO PRIŠAO TORBI SVOJE GAZDARICE: Ono što je usledilo u narednim trenucima rasplakalo je javnost, ovome se niko nije nadao (FOTO+VIDEO)
Instagram-luna_gemma_vizsla

Mađarska vižla ili mađarski ptičar je rasa pasa koju često opisuju kao aristokratsku, ne samo zbog elegantnog kretanja, vitke i mišićave muskulature, već i zato što su nekada bili verni pratioci plemstva i aristokratije u lovu. Oni spadaju u najstarije lovačke pse na svetu i u Mađarskoj se smatraju nacionalnim blagom. Mnogi pak koji ovu vrstu psa imaju za kućne ljubimce za njih kažu da su zlata vredni, a to je posebno do izražaja došlo na jednom snimku.

Vlasnica je svom ptičaru rešila da podari društvo. Tako vidimo devojku koja je upravo u velikom otvorenom cegeru donela štene mađarskog vižla. Njen pas je u startu srećan i već po spuštanju cegera sa psićem kreće da maše repom. On prilazi cegeru i kreće da njuši štene i tog trenutka kreće mahnito da maše repom što se “u psećem svetu” tumači kao znak velike sreće i razdraganosti. 

 

Stariji pas je zapravo ženka, koju su vlasnici nazvali Luna. Luna od sreće ne zna šta pre da radi. Ona sve vreme maše repom i radosno poskakuje čas na novo štene koje ima roze ogrlicu, čas na vlasnicu. Mnogi su ovakav Lunin postupak okarakterisali kao zahvalnost što je najzad dobila društvo. U nastavku vidimo muškarca koji novo štene iste rase, nazvano Gema, drži u naručju i dopušta Luni da ga onjuši. 

Luna je već sledećeg trenutka zubima donela svoju omiljenu igračku i popela se na krevet čikajući malenu Gemu da se igra sa njom. Psi su se pošteno umorili od prvog susreta i zbližavanja, a već prvu noć iskoristili su da zaspu priljubljeni jedno uz drugo.

- Doneli smo našoj vižli novu bebu vižlu! Predstavljamo Gemu. Nazvana je po jednoj od najsjajnijih zvezda na nebu, dok je naša Luna devojka naš radosni mesec. Evo rezimea njihove prve noći provedene zajedno  - piše u opisu snimka.

Snimak je postao viralan na društvenim mrežama i pregledan je milionima puta. Samo na Instagramu dobio je milion i 580.000 sviđanja, dok su se komentari ređali.

- Najslađi je način na koji se ona zahvaljuje vlasnici.

- Nikada nisam videla psa da ovoliko njiše repom, deluje kao helikopter koji će svakog trena da poleti.

- Ovaj pas je pun poštovanja, sa jednakom ljubavlju će paziti na novo štene, kao što pazi i na vlasnicu.

- Upravo si produžila život svome psu za 10 godina bar.

- Kućnom ljubimcu su kupili ljubimca.

- Kakvo divno i postepeno upozovanje dva psa.

- Toliko dirljiv susret da mi suze teku u potocima.

- I da hoće ne može da maše brže repom.

- Njih dve će biti najbolje sestre koje se zamisliti mogu, uživajte u njihovom društvu!

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)