Kuce

SPASIOCI PRONAŠLI SKAMENJENOG PSA: Sudbina ove životinje nikoga ne ostavlja ravnodušnim i veterinari su bili šokirani da je ovako nešto moguće! (VIDEO)

Kramba je bežao od spasilaca osam meseci jer im nije verovao, ali jedna volonterka nije odustala dok ga nije odvela na sigurno.

24.11.2022 20:01

SPASIOCI PRONAŠLI SKAMENJENOG PSA: Sudbina ove životinje nikoga ne ostavlja ravnodušnim i veterinari su bili šokirani da je ovako nešto moguće! (VIDEO)
Printcreen Youtube/thedodo #animals

Ulicama južnoafričkog grada De Dorns mesecima je lutao pas po imenu Kramba. Imao je toliko poodmaklu fazu šuge da je njegova koža podećala na kamen, a nesrećna životinja na živu statuu.

Volonteri lokalnog prohvatilišta za pse mesecima su bezuspešno pokušavali da ga uhvate, ali je uplašeni pas uvek je uspevao da pobegne. 

Jurili ga osam meseci

Kako je ispričala jedna od volonterki, postala je opsednuta tim bolesnim psom i bila je presrećna kad su konačno uspeli da ga uhvate na lokalnoj deponiji.

- Pritisnuli su ga plastičnom flašom kako bi ga sprečili da pobegne. Njegova ošugana koža bila je užasna. Kad smo konačno uspeli da ga uhvatimo posle osam meseci, nije bila opcija da ga pustimo. Otimao se jer nije shvatao da smo došli da ga spasemo - ispričala je jedna od volonterki.

Kad je shvatio da ga neće povrediti, pas se umirio.

- Pokušali smo da mu damo što više ljubavi u tom trenutku da shvati da želimo da mu pomognemo. Nahranili smo ga i smestili u kavez i u udobno ćebe. Odjednom je bio miran kao bubica i odveli smo ga kod veterinara - dodala je ona.

Printcreen Youtube/thedodo #animals

Nesrećni pas toliko je bio ošugan da mu je koža ličila na kamen

Lečenje trajalo nedeljama

Veterinar je detaljno pregledao zdravstveno stanje Kramba i objasnio zašto ga zovu "kameni" pas. 

- Kad pogledate njegovu kožu izgleda kao da je napravljen od kamena. Osim jedne trake krzna uz samu kičmu, izgledao je kao mala hijena, mali divlji pas. Odveli smo ga u privremenu hraniteljsku porodicu kako bi se oporavio - ispričao je veterinar.

Prvi put u životu Kramba je imao krov nad glavom, dobijao je redovne obroke, čak i kabanicu i igračke. 

- Svake nedelje smo ga vodili kod veterinara koji je lečio njegovu kožu od šuge. Malo po malo počeo je da se oporavlja i veoma brzo je postao sasvim drugačiji pas - ispričao je sin žene koja je pružila privremeni dom tom nesrećnom psu. 

Printcreen Youtube/thedodo #animals

Kramba je potpuno ozdravio i sad je veseo i voljen pas

Srećan u novom domu

Za mesec i po dana njegova koža se u potpunosti oporavila, dobio je novu dlaku i obožava kad se valja u pesku na plaži. Uživa u ogromnoj ljubavi i pažnji, a posebno voli kad ga češkaju po stomaku. 

Iako je bilo planirano da u hraniteljskoj porodici ostane samo privremeno, vlasnica Linda se zaljubila u Kramba i odlučila je da ga povede sa sobom u Njujork.

- Oduvek sam želela afričkog divljeg psa. Nije znao kako da se mazi ili igra kad je prvi put došao kod nas. Kad je prvi put upoznao našeg drugog psa po imenu Vilou bio je iznenađen i zbunjen. Ali veoma brzo su se navikli jedno na drugo i počeli da se igraju. Kad idemo u šetnju Kramba lavežom pozdravlja ljude oko sebe. Meni se čini da on misli da je čovek, a ne pas i da ide okolo i viče:"Pogledajte me, momci! Ja više nisam odbačeni pas!" - ispričala je njegova vlasnica Linda. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)