Kuce

VIDEO KOJI DIRA PRAVO U SRCE! Potresna priča obišla svet, zbog ovog psa svi su plakali, a onda je usledila TRANSFORMACIJA! (VIDEO)

Priča o psu koji je domio ime Puder nikoga ne može da ostavi ravnodušnim jer je preživeo nešto što bi retko koja životinja mogla.

bySrećna republika

28.08.2022 12:00

VIDEO KOJI DIRA PRAVO U SRCE! Potresna priča obišla svet, zbog ovog psa svi su plakali, a onda je usledila TRANSFORMACIJA! (VIDEO)
Printscreen/youtube.com

On je danima i mesecima jusamljen tumarao ulicama Indije i patio od nekoliko teških bolesti. Jedva je hodao, na telu je imao otvorene rane, a koža mu je bila prekrivena krljuštima usled komplikacija s oboljenjem koje ni najiskusniji veterinari nisu videli u toj fazi. 

Šikaniran je, šutiran, teran. Jednom rečju, bio je odbačen. Bio je ostavljen, bez ikakve nade da će ga bilo ko i pogledati, a kamoli mu uputiti neku nežnu reč ili ga pomaziti i nahraniti. Ljudi su ga i plašili, svi su se samo sklanjali.

Kada je već ostalo veoma malo nade da će naići neko ko bi mogao da mu pomogne, nesrećnog psa su pronašli aktivisti za prava životinja. Bez mnogo odugovlačenja su organizovali njegovo hvatanje, budući da je bio prestravljen, a kako su stručnjaci utvrdili, zbog očiglednog slepila na jednom oku, pas je imao nekontrolisane reakcije i lako je mogao da povredi i sebe i aktiviste.

Printscreen/youtube.com

Kada je pronađen, psu je koža bila prekrivena krljušti tako da malte ne i nije imao sopstveno krzno 

Psa, kom su dali ime Puder (Powder, engl), spasli su volonteri Animal Aid Unlimiteda. Nedeljama su ga lečili, zbog čega je na početku mnogo negodovao. Očigledno je trpeo ekstremne bolove, a šanse da preživi, bile su neizvesne. 

- Nije mu se svidelo prvo kupanje, ali sigurno je osetio veliko olakšanje kada se prvi put najeo i odmorio punog želuca - rekli su volonteri.

Prvo su mu lečili kraste i osigurali da povređeni delovi tela što pre zacele.

Vremeno je na Puderovom telu počelo da raste novo krzno. 

- Nežno je kao puder - rekla je kroz osmeh veterinarka koja je psu bukvalno spasla život. 

On je danas veoma zdrav pas prekrasne dlake i više je nego zahvalan svojim spasiocima koji mu svakodnevno pružaju pažnju i ljubav. Sve se može videti u njegovim očima.   

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)