Ostali ljubimci

Da li je ovo najhrabriji čovek na svetu? Nosi stotine PČELA na licu (VIDEO)

Jedan libanski pčelar privukao je pažnju javnosti svojim nesvakidašnjim hobijem i može se reći svojom velikom ljubavi. Ono što se ne bi usudila jedna osoba, on sa osmehom demonstrira i uživa u tome.

17.08.2022 16:30

Da li je ovo najhrabriji čovek na svetu? Nosi stotine PČELA na licu (VIDEO)
Printscreen/TikTok/jarhoneyofficial

Oni koji uzgajaju pčele znaju da je posao oko njih izuzetno zahtevan, iako se čini da im nije potrebna posebna pažnja. Pre svega, oni koji se time bave treba da vole taj posao, ako je sudeći po slikama i snimcima koji ovih dana kruže internetom i koje pokazuju pravu bliskost jednog vlasnika sa njima.

Hrabar libanski pčelar Džoni Abu Rjeili čini se da zaista voli svoje “ljubimce”. Toliko, da im dozvoljava da borave na njegovoj bradi u velikom roju. Snimak koji je zaprepastio mnoge i stvorio većini nelagodu, prikupio je milione pregleda samo jednim snimkom kojim Džoni pokušava da informiše javnost i podigne svest ljudi o važnosti očuvanja ovih vrednih “radilica” odnosno medonosnih pčela.

Džonijeva dnevna rutina je zaista neshvatljiva i zgražavajuća za mnoge. On svakog dana dozvoljava pčelama da se “ugnezde” na njegovom licu I da njegova brada posluži ovim insektima kao dom.

 

@jarhoneyofficial عم روّق راسي مع النحلات! Disclaimer: The act in this video is performed by professionals. Do not attempt.#jarhoney #honey #bees #beekeeping #beekeeper #viral #explore #fyp #foryou #foryoupage #fypシ #meditation #meditatewithme ♬ Ready - Official Sound Studio

 

Ne samo to, on je u stanju da stotine njih drži na ruci i da se ne pomera, a da ga pritom nijedna ne ujede.

Na stranici na kojoj se pojavljuje Džonijev video, on objašnjava kako on i njegov tim rade sve vezano za pčele i da na taj način žele da podignu svest o njihovoj važnosti za populaciju, jer su pčele odgovorne za 70 posto jestive flore.

Njihov tim pčelara spaja naučni I ekološki entuzijazam u posao , povezujući ljude I pčele u tom procesu.

 

@jarhoneyofficial

Tiktok stopped my live!!! ♬ original sound - JAR

 

Džoni i njegove kolege žele da prošire populaciju van Libana stvarajhući sigurniji I zdraviji svet za život.

- Radimo protiv pesticide, fungicida I toksičnog otpada. Pčele takođe pate od upotrebe tradicionalnih i starih metoda pčelarenja - ističu ovi pčelari.

Radeći sa celim stručnim timom koji obuhvata i inženjere, lekare, veterinare, Džoni ističe da su on i njegove kolege tu kako bi spasili pčele i oplemenili med, ali i obučili čuvare. Njihov cilj je zdravija i sigurnija sredina u kojoj svi boravimo.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)