Kuce

UŠLI SU U NAPUŠTENU KUĆU I TAMO ZATEKLI ŠOKANTAN PRIZOR! Tuga do neba, sedeo je unutra danima i čekao ih da se vrate po njega! (VIDEO)

Bio je zarobljen na unutrašnjim stepenicama gde je preživeo zahvaljujući ostacima hrane za pse iz džaka i malo vode, samo je deo priče o psu čija je sudbina rasplakala svet.

03.10.2022 15:01

UŠLI SU U NAPUŠTENU KUĆU I TAMO ZATEKLI ŠOKANTAN PRIZOR! Tuga do neba, sedeo je unutra danima i čekao ih da se vrate po njega! (VIDEO)
Printscreen Facebook/@Stray Rescue of St. Louis

Dvogodišnji mešanac boksera po imenu Freon pune 2 nedelje strpljivo je čekao na stepeništu porodicu koja ga je ostavila i odselila se u drugi dom.

Lavež napuštenog psa čuo je jedan od komšija i pozvao vlasnika kuće, koji je odmah alarmirao lokalno prihvatilište za napuštene kućne ljubimce u Sent Luisu. 

Ostao zarobljen na stepeništu

Ispostavilo se da je pas ostavljen u napuštenoj kući iz koje su se iselili prethodni stanari i da o tome nikog nisu obavestili. Vlasnik kuće u kojoj je Freon ostao rekao je da se porodica preselila u kuću u kojoj nisu dozvoljeni kućni ljubimci i da su ga bez reči ostavili. Tako je nesrećni Freon ostao sam i napušten čekajući povratak porodice koju je voleo, ali se oni nikad nisu vratili po njega.

Kad je saznala za tužnu sudbinu napuštenog psa, Dona Lohman iz lokalnog prihvatilišta za pse i mačke odmah je sela u auto i otišla po Freona. Zatekla ga je zatvorenog na unutrašnjem stepeništu gde je zavijao, tražeći pomoć. Preživeo je zahvaljujući ostacima hrane za pse u džaku i malo vode koju su mu ostavili. 

- Kad sam otvorila vrata videla sam ga na stepenicama gde je danima jeo, spavao i obavljao nuždu. Bio je uplašen, ali se brzo odobrovoljio nakon što sam mu dala malo poslastica. Bez pogovora je pristao da mu stavim povodac i izvedem ga iz kuće – opisala je Dona kako je izgledalo spasavanje psa.

Nakon što je ušao u auto, pas je uradio nešto neobično. Gurnuo je njušku ka klima uređaju u automobilu jer mu je prijao hladan vazduh i tako je zapravo i dobio ime Freon.

Voli ljude

Dona ga je odvela u veterinarsku kliniku na pregled. Srećan što je spasen pas je u znak zahvalnosti lizao svakoga ko bi mu prišao. Očigledno je u njemu nije nestala ljubav prema ljudima, uprkos tome što su ga prethodni vlasnici surovo odbacili.

- Takvo ponašanje nikad nismo videli. On je ljubio sve redom, čak i kad su mu dali injekciju - ispričalo je osoblje klinike u prihvatilištu za odbačene kućne ljubimce.

Na klinici je proveo nekoliko dana kako bi se oporavio nakon traume koju je doživeo. Nakon ukazane veterinarske pomoći pridružio se ostalim psima iz prihvatilišta. Ubrzo je dat oglas za njegovo usvajanje i nije dugo čekao na novu porodicu.

Usvojila ga je žena koja već ima 2 psa pa, je Freon dobio i društvo za igru.

- Sad ima svoju porodicu zauvek.  Uz pažljive vlasnike dobio je brata i sestru psa! Volimo te, druže. Nema osvrtanja unazad – stoji u postu koji je objavilo prihvatilište nakon što su udomili veselog mešanca. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)