Kuce

PRONAŠAO JE NA GROBLJU MALU ŽIVOTINJU I USLEDIO JE VELEOBRT! Rešena misterija duga godinu dana! (VIDEO)

Zbog preseljenja porodice maleni pas je izašao na ulicu, ali nikada više nije našao put ka kući sve dok ga jedan lekar nije odveo kod veterinara i u njemu otkrio mikročip.

10.11.2022 11:01

PRONAŠAO JE NA GROBLJU MALU ŽIVOTINJU I USLEDIO JE VELEOBRT! Rešena misterija duga godinu dana! (VIDEO)
Facebook-Nicholas Pet Haven

Životinje gotovo uvek pamte svog prvog vlasnika, pa su zbog toga susreti između njih posle dužeg vremenskog perioda uvek emotivni. To je bio slučaj i sa malenim psom Trumijem. Naime, porodica kod koje je bio taj pas živela je u blizini groblja, a pas se, ukoliko bi izašao napolje, uvek vraćao nazad kući. Problem je nastao kada se porodica preselila u drugi deo grada. 

Oni jednog dana nisu primetili da postoji rupa na ogradi kod njihovog novog doma kroz koju se Trumi provukao i, nažalost, više nije našao put ka kući. U međuvremenu, očajni vlasnici malenog ljubimca pozvali su vlasnicu skoloništa za napuštene pse, Nicholas’ Pet Haven u Americi, kako bi pokušala da pronađe njihovog malenog Trumija.

- Dobili smo poziv od gospođe koja je izgubila psa. Tražili smo ga na svim mogućim lokacijama u blizini mesta na kom žive, čak smo obilazili i staru adresu, ali od njega nije bilo ni traga ni glasa. Vlasnici su se nerado pomirili s činjenicom da možda više nikada neće pronaći svog ljubimca - istakla je žena koja vodi organizaciju za spasavanje pasa.

Facebook-Nicholas Pet Haven

Vlasnica malenog Trumija bila je očajna nakon što je izgubila svog voljenog ljubimca

S druge strane, čovek po imenu Logan Neš, koji je lekar, jednog dana je nedaleko od svoje ordinacije primetio malenog čupavog psa. Životinjica je izašala iz lokalne šume, u blizini groblja, i bio je na mestu gde se ordinacija dr Neša gradila. Budući da su ga radnici prihvatili i hranili, on se nastanio u obližnjoj pomoćnoj zgradici. Ono što je bilo ineteresantno, jeste da nikome nije dozvoljavao da ga pomazi, a posebno ne dr Nešu. Bio je uplašen i nepoverljiv.

- Godinu dana sam hranio tog malenog psa, a on mi i pored svega toga nije dozvoljavao ni da mu priđem. Pokušavao sam više puta, ali bez mnogo uspeha. Mislio sam da je u pitanju neki divlji pas i čak sam razmišljao da odustanem od želje da ga pripitomim - otkrio je dr Logan, a prenosi Dodo.

Jednog dana taj lekar je došao na ideju da postavi kavez sa hranom u vidu “zamke” i da sačeka da maleni pas uđe unutra, što se i desilo.

- Doveo sam tog psa kući. Otvorio sam vratanca od kaveza, a na moje iznenađenje on je izašao i prišao mi kao da sam mu ja vlasnik. Tada sam ga prvi put sredio, okupao, ošišao i odveo kod veterinara. Na moje iznenađenje veterinari su otkrili da taj psić već ima vlasnika i mikročip. On nam je sve rekao - istakao je dr Logan.

Trumijeva vlasnica je došla odmah sutradan, a dr Neš je snimio ceo slučaj. Kako je istakao, ništa emotivnije nije video u skorije vreme.

Facebook-Nicholas Pet Haven

Ponovni Trumijev susret s vlasnicom je mnogima naterao suze na oči

- U početku je nije prepoznao. Nestao je na punih 13 meseci, a sve to vreme bio je sam i borio se za opstanak. Međutim, ipak je shvatio ko je ona i vidno je bio srećan, takvog  ga nikad nisam video. Bio sam pomalo tužan što sam toliko vremena uložio u psa koji je već bio nečiji, ali sam bio srećan što su se Trumi i njegova gazdarica najzad našli. Prizor je bio veoma emotivan - istakao je dr Logan.

Pogledajte video susreta malenog Truvija i njegove gazdarice koji je na Fejsbuku postao viralan.

Još snimaka pasa koji su posle dugo vremena ponovo sreli svoje vlasnike, pogledajte na sledećem snimku.

Bonus video:

Komentari (0)