Kuce

EPSKA BITKA TRAJALA JE 45 MINUTA: Potresna priča obišla svet, pas je spasao vlasnicu od pomahnitalog kengura, bio je spreman na sve!

Život penzionerke Pam Boldvin spasao je njen verni ljubimac Bandi koji nije hteo da je napusti iako je i sam bio smrtno ugrožen.

22.10.2022 19:01

EPSKA BITKA TRAJALA JE 45 MINUTA: Potresna priča obišla svet, pas je spasao vlasnicu od pomahnitalog kengura, bio je spreman na sve!
Foto: Shuttestock, Pixabay

Da je pas najbolji čovekov prijatelj dokazao je i jedan rotvajler koji je bukvačno spasao život svojoj vremešnoj vlasnici. Pam Boldvin (71) je penzionerka iz Australije koja je tokom šetnje naišla na kengura koji ju je napao. Njen verni pas Bandi je tom prilikom nije napustio, već se čak 45 minuta obračunavao s ogromnom divljom životinjom.

Ma koliko nama kenguri delovali druželjubivo, ovaj je bio visok čak 180 cm i ko zna kakav bi krajnji ishod bio da stariju gospođu nije spasao njen ljubimac.

Ona je objasnila za radijsku emisiju da je osećala neko prisustvo sve vreme iza sebe tokom šetnje, a onda se susrela oči u oči sa razjarenom životinjom.

- Možda je trenutno sezona parenja kengura. Prošlog puta sam takođe u šetnji zatekla jednog, ali skrivao se u travi. Ovoga puta ovaj se nije nimalo skrivao. Bio je mnogo viši od mene, sigurno bar 180 cm. Neko vreme smo se gledali, a sledeće čega se sećam je da sam završila na zemlji. Mora da me je nokautirao i da sam se onesvestila - započinje priču Boldvinova, a prenosi Sun.

Pam navodi da možda nekome kenguri deluju simpatično, ali to je situacija sa manjim primercima tih životinja kakve se viđaju u zoološom vrtu.

- U stvarnosti te životinje znaju da budu veoma krvoločne. Visoko skaču i brzo se kreću, mogu da zadaju smrtonosne udarce. Mužjaci se često nadmeću u borbama oko ženki, a često se borbe završe krvavo. Oni ne samo što su veliki i imaju jake noge, već imaju i oštre kandže. Nisam shvatila u kakvoj sam bila opasnosti dok nisam videla ruku koju su morali da mi ušivaju. Ne smem ni da zamislim šta bi sve moglo da se desi da moj Bandi nije bio sa mnom - objašnjava gospođa Boldvin.

Ona navodi da su sekunde delile njenog voljenog rotvajlera od sigurne smrti, ali bolničari su srećom i u njegovom slučaju reagovali na ispravan način.

- Kada sam otvorila oči videla sam kandže zarivene u moju nadlakticu i čula sam Bandija kako se bori sa kengurom. Kengur je sve vreme pokušavao da ga savlada i zadavi, ali on se uporno borio, štiteći me sopstvenim telom. Nikada me nije napustio. Mogu slobodno da kažem da mi je spasao život. Mislim da ću početi da razmišljam da se preselim na drugo mesto - ističe Pam koja živi u mestu Albury u Australiji.

Kako je zaključila, nikada nije mogla ni da pretpostavi da bi njen pas dao sopstveni život za njen, iako su veoma povezani.

- Pas je definitivno čoveku sve - dodala je ona. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)