Ostali ljubimci

SUDBINA OVOG DŽINA ĆE VAS RASPLAKATI! Zec od osam kilograma pronađen u jezivom stanju, čekalo ga je nešto strašno! (FOTO)

Leglo zečeva pronađeno je u potpuno nehumanim uslovima, živeli su u skučenom prostoru, a neko ih je nekontrolisano gojio zbog mesa i krzna.

25.07.2022 09:00

SUDBINA OVOG DŽINA ĆE VAS RASPLAKATI! Zec od osam kilograma pronađen u jezivom stanju, čekalo ga je nešto strašno! (FOTO)
Pixabay.com

Članovi najvećeg britanskog Udruženja za zaštitu i dobrobit životinja RSPCA spasli su nedavno grupu džinovskih flamanskih zečeva koji su pronađeni u mestu Ašington. Najveći među njima imao je čak 8 kilograma i uši dužine čak 18 centimetara.

Uslovi u kojima su nesrećne životinje držane potresli su zaposlene u RSPCA, a pojedinima od njih je trebala i medicinska nega. Ono što je tek čekalo zečeve rasplakalo je aktiviste, budući da su oni gojeni do nenormalne granice kako bi ubrzo bili ubijeni i spremljeni za ishranu ljudi. 

Iz RSPCA nisu časili ni časa, te su zečeve spasli, odveli ih na sigurno i izlečili kako bi ih udomili i pružili im dom i ljubav kakvu zaslužuju. 

Grupa džinovskih flamanskih zečeva pronađena je u neadekvatnim uslovima u malenoj kolibi gde su uzgajani radi mesa i krzna. Iako je reč o vrsti koja je izuzetno popularna kod ljubitelja životinja koji ih drže kao kućne ljubimce, još ima i onih koji ih gaje zbog ishrane.

Živeli su u skučenom prostoru gotovo bez hrane i međusobno su se parili. U leglu je polovina zečeva bila odrasla, a polovina su bile bebe. Na sreću, loši uslovi života u kojima su bili nisu ostavili veći trag na njihovo zdravstveno stanje.

Nakon spasavanja, kako su saopštili iz RSPCA, zečevi se dobro oporavljaju i sad traže miran dom.

- Veoma su pitomi i odlični su za kućne ljubimce. Biće serilisani i čipovani pre nego što ih damo na udomljavanje - rekli su iz te organizacije.

@rspca_official 🐰🐇 Do you think somebunny is comfy? 😹 #RSPCA #RescueBunnies #Rabbits ♬ Perfect - Bellaaa

Zbog globalne krize koja potresa svet ispaštaju i kućni ljubimci. Kako su rekli iz RSPCA, sve više je napuštenih zečeva koje neodgovorni vlasnici jednostavno izbace iz kuće.

- Apelujemo na ljude da se prvo dobro raspitaju pre nego što uzmu bilo kog kućnog ljubimca, a posebno zečeve. Oni, pre svega, treba da budu kastrirani kako se ne bi nekontrolisano razmnožavali - naglasili su u ovoj organizaciji.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)