Ostali ljubimci

PRUŽITE LJUBAV ŽIVOTINJAMA: Posledice udomljavanja mogu biti divne, ali i negativne!

Ovo morate da znate pre nego što se odlučite da nekoj životinji pružite dom.

31.12.2021 19:42

PRUŽITE LJUBAV ŽIVOTINJAMA: Posledice udomljavanja mogu biti divne, ali i negativne!
pexels.com

Pred Novu godinu svi razmišljamo o životnim promenama i lepim delima, te neretko baš u ovom periodu godine donesemo odluku da udomimo nekog kućnog ljubimca. Međutim, pre donošenja takve odluke zaista je poželjno da dobro razmislimo.

Ljubimci su velika odgovornost koja pruža ogromno zadovoljstvo. Maženje, hranjenje ljubimca i ulaganje vremena u njega osnovne su stvari koje moramo da pružimo životinjici koju udomimo. Životinje su zahtevne koliko i deca i ne mogu bez vas. Kada ih udomite one vas zavole i pružaju vam svu svoju nežnost i pažnju, te naravno morate da im uzvratite na isti način.

Rano ustajanje da biste prošetali psa svakako je velika obaveza, posebno ako ste noćna ptica ili jednostavno imate previše obaveza u toku dana. Ukoliko se pas ne uklapa u vaš stil života nije fer prema njemu da ga udomljvate jer će u vašoj kući ta životinja biti nezadovoljna. 

Morate biti svesni da odluke koje donosite utiču na živo biće kome pružate dom, te ako ipak niste osoba koja voli da se mazi i da posvećuje pažnju drugim živim bićima, što je sasvim u redu, nemojte sebe da pretvarate u to. Neće biti dobro ni vama ni njima. Iz toga dolazi da se zbog najbolje namere i iz istinske želje da se  nekome pružite ljubav i topao dom, na kraju odričete svega toga i puštate životinju na ulicu da se sama snalazi. 

Zbog toga pate i te životinje, koje su se za vas već vezale, i vi, a i sve vaše komšije jer imaju jednu novu, neželjenu lutalicu na ulici. 

Potrudite se da pružite sreću, ali ne po svaku cenu, jer cena na kraju ipak može biti prevelika. Nađite neko drugo dobro delo ili učinite nešto drugo lepo za Novu godinu što će vam doneti sreću i osećaj ispunjenosti.

Komentari (0)