Roditeljstvo

MAJKA NIJE PUSTILA ĆERKU U ŠKOLU: Razlog zbog koga je to odlučila razbesneo je druge roditelje na mrežama! (VIDEO)

Ona je smatra da je njena devojčica trpi stres i da treba da ostane kod kuće.

12.11.2023 17:00

MAJKA NIJE PUSTILA ĆERKU U ŠKOLU: Razlog zbog koga je to odlučila razbesneo je druge roditelje na mrežama! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/ruthyandthebrain

Mnoge mame znaju da kada je dete bolesno, najbolje za njega je da ostane kod kuće kako bi se što pre oporavilo i sprečilo prenos virusa na drugu decu u školi. Međutim, jedna mama odlučila je da ostavi svoju ćerkicu kod kuće iz potpuno bizarnog razloga. Ona je procenila da je njena devojčica trpi stres zbog loše frizure pa je najbolje da ostane kod kuće.

shutterstock.com

Mnogi roditelji smatraju da deca treba bez obzira što nisu fizički bolesna nekada da ostanu kući

Ruti je mama male, preslatke devojčice za koju kaže da je provela nedelju uveče u skidanju pletenica i pripremama za ponedeljak ujutro i školu. Sutradan ujutru kad je mama videla da njena ćerka ne izlazi iz sobe ušla je da proveri o čemu se radi. Zatekla je ćerku uplakanu.

- Bila je u potpunoj panici, imala je napad anksioznosti- rekla je Ruti.

Kako je objasnila, njena ćerka joj je priznala da se osećala frustrirano jer nije imala vremena da dovrši svoju frizuru, prenosi britanski San.

Pošto je mama videla paniku u jenim očima i da je dete pod stresom, rekla joj je da prestane da pokušava da sredi kosu i da se obuče pidžamu i vrati se u krevet. Ruti je pojasnila svojim pratiocima na društvenim mrežama da ukoliko se osećamo uznemireni ili preopterećeni zbog nekog zadatka, pa makar to bilo čišćenje kuće ili češljanje kose naše telo poručuje da treba da napravimo pauzu.

@ruthyandthebrain Im teaching my daughter to listen to her body & take care of her mental health. #girltok #badhairday ♬ original sound - Ruthy

Majka je objasnila da je to bio trenutak da svoju devojčicu nauči važnu lekciju o mentalnom zdravlju i da treba da odvoji vreme za sebe čak iako nije fizički bolesna.

Snimak je na mreži izazvao pozitivne komentare naročito majki koje su se složile da je Ruti uradila pravu stvar, ne pustivši ćerku u školu.

- To je pravi potez mama! Ovako učimo malu decu da slušaju i potvrđuju svoje emocije i mentalno zdravlje.

- Naježila sam se. Ovo mnogo znači. Ti si neverovatna mama.

- I ja svojoj deci dajem dane mentalnog zdravlja. I oni su ljudi poput nas- bili su neki od komentara.

Međutim, bilo je i onih koji su je zasluli negativnim komentarima smatrajući da je previše razmazila ćerku.

- Nije dobro to što si uradila. Napravićeš od njen razmaženu devojčicu koja će sutra kad odraste stalno nalaziti izgovore da ne obavlja svoje zadatke.

- Ne ide u školu zbog loše frizure?! Pobogu ženo o čemu ti pričaš.

- Koliko je važno mentalno zdravlje toliko je važno da deca od malih nogu nauče da obaveze moraju da se obave i onda kad im nije sve potaman.

- Ne bih voleo da moj sin jednog dana upozna tvoju razmaženu ćerku.

- Razumela bih da je u pitanju nešto ozbiljno, da da dete trpi vršnjačko nasilje ali ostaviti je kod kuće zbog loše frizure. Šta si ti psiholog? Ženo, kako to vaspitavaš dete - bili su samo neki od negativnih komentara na ovaj post.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)