Ostali ljubimci

SPASAO JE MLADUNČE IZ KANDŽI DIVLJE ZVERI: Scena koja tera suze na oči, maleni los nikad nije zaboravio ovog čoveka! (VIDEO)

Kada je životinja odrasla vratili su je u divljinu, a nekoliko godina kasnije usledio je susret koji niko nije očekivao.

02.11.2023 13:00

SPASAO JE MLADUNČE IZ KANDŽI DIVLJE ZVERI: Scena koja tera suze na oči, maleni los nikad nije zaboravio ovog čoveka! (VIDEO)
Printscreen/https://www.tiktok.com/@theanimalhope

Vozeći automobil putem koji je presecao gustu šumu jedan Kanađanin je naišao na nemilu scenu. Veliki medved zario je kandže i zube u mladunče losa pokušavajući da ga savlada na sred puta.

Uplašen zvukom auta medved je ostavio plen i pobegao u šumu, a čovek je istrao iz auta da vidi šta se dešava sa mladunčetom. Na sreću maleni los nije bio mnogo povređen, a nemajući srca da ga ostavi na milost i nemilost divljim zverima on ga je ubacio u auto i odvezao kući. 

@theanimalhope canadian man saved a baby moose from aggressive bear #bear #moose #animalrescue #animalshope ♬ nhạc nền - Animals Hope

Burne emocije na mrežama

Kako se vidi na snimku koji je objavljen na Tik Toku maleni los praktično je bio još uvek beba pa je morao da ga hrani mlekom na flašicu. Ubrzo je počeo da jede lišće jasike i postao je miljenik cele porodice. Često je pokazivao da mu nedostaje majka pa su mu namestili dušek u dnevnoj sobi pored kamina gde je spavao.

Los je rastao prateći u stopu svog spasioca, a posle šest meseci već je izrastao u veliku životinju pa su odlučili da ga vrate u divljinu. Ipak, je on bio divlja životinja a rastanak je teško pao i čoveku i losu. međutim, kako se vidi na snimku to nije bio njihov rastanak zauvek.

Jedne zime nekoliko godina kasnije kroz prozor porodične kuće ovog Kanađina provirio je ogroman los. Kada je čovek izašao napolje u snu stepeništa je stajala životinja visoka oko 2 metra i teška 800 kg. Na glavi je imao ogromne rogove i Kanađanin je prepoznao mladunče koje je spasao nekoliko godina ranije.

Ni životinja nije zaboravila svog spasioca. Od tada los je godinama redovno dolazio u posetu a prijateljstvo čoveka i divlje životinje nastavilo se dugi niz godina.

Ovaj snimak izazvao je burne emocije na mrežama.
- Kakva divna priča, rasplakala sam se gledajući ovaj snimak. 

- To je bila sudbina, hvala vam što ste spasili ovo mladunče.

- Životinje nikad ne zaboravljaju kad je neko dobar prema njima i ko ih spase. To je velika razlika između ljudi i životinja.

- Evo plačem, ovo je tako emotivno i lepo.

- O moj Bože, uvek me zadive ovakvi ljudi.

- I medved je bio gladan, nisi trebao da se mešaš to je stvar prirode - bili su samo neki od komentara na ovaj post.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)