Ispovesti

"DEČKO I JA NE MOŽEMO DA SE VENČAMO, A SRAMOTA NAS JE DA RODITELJIMA PRIZNAMO RAZLOG": Očajni par traži savet

Oboje strahuju od osude najbližih, iako su svesni da u ovom trenutku venčanje mora da bude odgođeno

07.03.2024 21:02

"DEČKO I JA NE MOŽEMO DA SE VENČAMO, A SRAMOTA NAS JE DA RODITELJIMA PRIZNAMO RAZLOG": Očajni par traži savet
shutterstock.com

Najveća želja ljubavnog para koji je zajedno duže vreme i koji zajedno gleda u budućnost jeste venčanje. Iako se zajednički život kod mnogih često prolongira zbog nesigurnosti, neki parovi imaju konkretne razloge zbog čega ne stupaju u brak, iako mnogima to izgleda pomalo zbunjujuće.

Jedna devojka se obratila za pomoć savetnici za veze, jer se našla u velikoj dilemi sa svojom porodicom. Ona je otkrila kako je sa svojim partnerom četiri godine i da su zaljubljeni. Iako ne razmišljaju još o braku, objasnili su kako ih njihova porodica tera na to. Budući da trenutno nisu u poziciji da se venčaju, devojka otkriva da ne znaju kako da to saopšte svojima, prenosi Miror.

Par zajedno deli račune - ona 70 odsto, on 30 odsto i uprkos tome što im je želja da se jednog dana uzmu ističe kako je prepreka "sramotan" razlog. Naime, devojka ima dug za studentski kredit koji pokušava da otplati, kao i hroničnu bolest koja ograničava njenu fizičku sposobnost da radi. Zbog toga je posebno oprezna u štednji novca, pa joj velika svadba ne pada na pamet. 

shutterstock.com

Mladom paru je veoma teško da saopšti roditeljima zašto ne žele da se venčaju

Sa druge strane, i njen partner ima dug za studentski kredit i neplaćene račune, dugove na kreditnoj kartici i dugove za lečenje. Iako svoje dugove polako vraća, devojka navodi da su oni i dalje veliki. 

- Savetujući se sa dva različita advokata saznali smo da je rizik ogroman za mene ako on izgubi posao i ne može da otplati kredit. Ako smo u braku, a on na bilo koji način prestane da plaća dugove, ja ću biti u problemu. Pored toga, moj prihod će ga učiniti nepodobnim za mnoge otplate temeljene na prihodu koje trenutno koristi. Brak nam u svakom slučaju trenutno nije pametan plan, ali ćemo ostati zajedno. Ali, kako to objasniti svima koji se raspituju zašto se ne venčavamo?- upitala je devojka.

Savetnica za veze joj je predložila kako bi oboje mogli da smire svoje porodice. Složila se sa njima da su uradili pametnu stvar i da su razmislili o svemu, rekavši da svi ljudi ne rade isto pre nego se venčaju.

- Ljudima koji se interesuju zašto još niste "stali na ludi kamen" možete objasniti da to još ne želite, a da u ovom trenutku svadbu vidite kao "bacanje novca" . Možete im, takođe, reći da vam nije potreban komad papira kojim ćete definisati vašu vezu. Uz to možete objasniti da imate finansijske ciljeve koje želite da postignete - savetovala ih je ona.

Osim toga, savetnica im je poručila da ljudima oko sebe slobodno kažu da su srećni u vezi i da im je neprijatno što ih drugi dovode u situaciju da se pravdaju.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)