Brak i veze

"MUŽ ME JE VARAO SA KOMŠINICOM, PA SMO SE PRESELILI": Ubrzo je usledilo neprijatno iznenađenje (FOTO)

Da li bi prevaru trebao oprostiti ili je ona razlog za momentalni razvod?

08.02.2024 21:00

"MUŽ ME JE VARAO SA KOMŠINICOM, PA SMO SE PRESELILI": Ubrzo je usledilo neprijatno iznenađenje (FOTO)
Shutterstock

Preljuba je najčešći razlog zbog kog se parovi odlučuju na razvod. Ali, ima i onih koji veruju da bi braku trebalo dati novu šansu čak i onda kad preljubnik ili preljubinica budu „uhvaćeni na delu“.

Takvu situaciju imala je i jedna  Ana (35) koja je dugo verovala da ima srećan brak. Ali, posle sedam godina zabavljanja i razmene bračnih zaveta saznala je da stvari nisu onakve kakve su joj se činile u početku - prevara njenog muža je ispivala na videlo.

- Dok sam se zabavljala sa sadašnjim mužem, osećala sam se kao jedina žena na svetu. On je tri godine stariji od mene i tačno je znao na koji način će me fascinirati. Pre nego što smo počeli da se zabavljamo on je bio na meti mnogih devojaka, jer je izuzetno lep i zgodan. Ali, otkako je ušao u vezu sa mnom, druge devojke ga nisu interesovale. I u braku je na početku sve savršeno funkcionisalo. Ali, pre tri godine uhvatila sam ga „na delu“ sa zajedničkom prijateljicom, a onda i sa komšinicom – započela je Ana bolnu ispovest o bračnoj preljubi.

Iako je sa suprugom uspela da prevaziđe težak period, Ana je ubrzo otkrila da on šalje poruke drugim ženama. Posle žučnih rasprava, u želji da sačuvaju brak, odlučili su da se presele na drugi kraj zemlje.

- Verovala sam da se moj muž, baš kao i ja, nada našem novom početku, ali ubrzo nakon preseljenja uhvatila sam ga kako flertuje sa komšinicom i sada sumnjam da će se upustiti u novu aferu. Osećam se izgubljeno i pitam se da li uopšte ima nade za naš brak ili je razvod neminovnost – bila je iskrena Ana koja je potražila savet od stručnjaka za s*ks i veze.

Pixabay

Ana je svog supruga u dva navrata "uhvatila na delu"

 

Odgovor koji je dobila ujedno je jaka poruka svim ženama koje prolaze kroz ovakvu vrstu bračne krize.

- Nadali ste se da će promena sredine uticati na promenu ponašanja vašeg supruga, ali se to nije dogodilo. Ako mislite da ste napravili grešku što ste mu pružili novu šansu, niste. Jedino što ste želeli jeste da vaš brak uspe i da vam ponovo bude lepo kao na početku. Ali, vaš suprug je očigledno sklon preljubi i njegovo ponašanje se nije promenilo ni nakon preseljenja. Važno je da shvatite da to nije vaša krivica. Samo vi možete da odlučite kako ćete dalje, ali ako odlučite da ostanete u tom braku, trebalo bi da znate da će se stvari popraviti samo ako se on zaista trudi. Zajedička, partnerska terapija je ključna u ovom slučaju, vama samo redovni razgovori u bračnom savetovalištu mogu da budu slamka spasa pod uslovom da između vas dvoje još postoji ljubav – odgovorila joj je terapeutkinja.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)