Brak i veze

NAPUSTILA JE KARIJERU U GRADU DA BI KUVALA I MUZLA KOZE NA FARMI: "Moja je dužnost da brinem o mužu, uživam u ulozi domaćice" (FOTO+VIDEO)

U komentarima je optužuju da je lenja i da samo traži izgovore kako ne bi svakog jutra odlazila na posao.

10.12.2023 20:00

NAPUSTILA JE KARIJERU U GRADU DA BI KUVALA I MUZLA KOZE NA FARMI: "Moja je dužnost da brinem o mužu, uživam u ulozi domaćice" (FOTO+VIDEO)
instagram/printscreen/mikayla_beth

Mikajla Herman (26) svakog dana čisti kuću, sprema tri obroka i vodi brigu o životinjama na farmi, dok njen suprug Samjuel (31) radi kao šef u kompaniji koja se bavi proizvodnjom specijalizovanih mašina.

Ova mlada žena napustila je posao optičara u velikom gradu da bi se preselila na selo i postala, kako kaže, domaćica sa punim radnim vremenom pošto se pre pet godina udala za Samjuela. Ona s ponosom ističe da je šesta generacija žena u porodici koja život provodi kao domaćica.

Par se upoznao na crkvenoj svečanosti 2017. godine. Bila je to ljubav na prvi pogled. Verili su se u maju 2018, a venčali tri meseca kasnije.

Mikajla tvrdi da je najsrećnija kad svom suprugu servira obroke koje pravi od povrća, mesa i žitarica koje sama uzgaja.

Njen život je mnogima postao posebno zanimljiv otkako je ova mlada žena otvorila nalog na Instagramu. Ipak, nisu svi koji je prate dobronamerni prema njoj, niti podržavaju njenu odluku da odustane od zaposlenja u gradu i živi život klasične domaćice.

- Ima onih koji misle da sam lenja i potlačena, te da ne živim onako kako bi trebalo u skladu sa mojim godinama i vremenom u kom sam rođena – kaže Mikajla o kojoj je pisao i britanski San.

 

 

Ona, takođe, tvrdi da je od malih nogu maštala o tome da pronađe čoveka svog života, da se uda i da postane domaćica. Tako su, otkriva, živele i njena majka i baka, te joj život domaćice ne izgleda ni čudno ni neobično, baš kao ni njena odluka da ostavi posao u optičarskoj radnji i posveti se domaćinstvu.Njen tipični dan podrazumeva rano ustajanje, pripremu doručka, mužu koza, rad u bašti i košenje trave za životinje. Poput starinskih domaćica, Mikajla se trudi da njen suprug nikada ne jede jedno jelo za dva obroka, pa tako svakog dana sprema doručak, ručak i večeru. Kuvanje joj je omiljeni deo posla.

- Podrazumeva se da je svaki obrok topao kad moj muž dođe kući – komentariše ova mlada žena.

Rečenica zbog koje je izazvala burne reakcije na mrežama tiče se njenog ličnog doživljaja braka.

 - Osećam da je moja dužnost da služim svom mužu, a da on bude hranitelj naše porodice – prokomentarisala je Hermanova, i ne sluteći da će takav njen stav biti “dočekan na nož” na Instagramu.

 

 

Mnogi su joj u komentarima pisali da je zapravo trgovac, a ne optičar, aludirajući na to da je posao domaćice “prodala” za izdržavanje koje joj obezbeđuje suprug. Bilo je i onih koji su joj pisali da je zapravo lenja i da tu svoju osobinu krije iza maske domaćice.

- Kad mi je neko napisao da sam trgovac, morala sam da potražim na Internetu pravo značenje. Da, jesam trgovac. Vrednosti koje moj suprug i ja delimo su tradicionalne i mogu da se pronađem u svakom video-snimku na tu temu. Imam priliku da promovišem kućnu radinost drugim ženama koje možda nemaju porodicu u kojoj je biti domaćica generacijska tradicija – objasnila je Mikajla.

Ona je prokomentarisala i navode da je potlačena.

- Ne, definitivno nisam potlačena, sama sam izabrala posao domaćice. Muž me ni na koji način ne tera da mu služim – decidna je ova mlada žena.

 

 

Bračni par Herman za sada nema dece, ali se oboje nadaju da će uskoro biti blagosloveni potomstvom.

- Jedva čekam da postanem mama. Mislim da će biti divno da svojoj deci usadim tradicionalne vrednosti i da će mi, kad malo odrastu, pomagati na farmi. Volela bih da se porodim kod kuće – otkrila je Mikajla i dodala da će njena i Samjelova deca ići u školu, baš kao što su to radili ona i njen suprug.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)