Roditeljstvo

"UČIM ĆERKU DA SLUŽI MUŽU, A NE DA BRINE O VASPITANJU": Stavovi ove majke podigli su buru na internetu! (VIDEO)

Džejzmin Dinis ponosna je na to kako odgaja dete.

07.12.2023 18:00

"UČIM ĆERKU DA SLUŽI MUŽU, A NE DA BRINE O VASPITANJU": Stavovi ove majke podigli su buru na internetu! (VIDEO)
Tiktok/ @jasminedinis2

Porodične vrednosti poslednjih godina često se pominju kao jedna od ključnih tema u javnom prostoru. Kod tradicionalnih društava, ove vrednosti se odnose na podelu uloga u porodici prema kojima je uloga muškarca da radi i izdržava porodicu, a žene da brine o domaćinstvu i potomstvu. 

U današnje vreme, žene su sve više samostalne i teže ka građenju karijere, samostalne zarade. Uz to su posvećene i porodici. Međutim, neke žene još uvek zagovaraju tradicionalne vrednosti na kojima su vaspitavane naše bake i njihove majke.

Video snimak Tiktokerke Džejzmin Dinis iz Australije postao je viralan na društvenoj mreži TikTok, nakon što se ova mlada majka osvrnula na način na koji odgaja svoju ćerku. U videu, Džejzmin ističe da vaspitava svoju ćerkicu na tradicionalan način.

@jasminedinis2 In a world full of women teaching their children that their only goal is to go to university, get a good job and make money, I’m teaching my little girl to live a slow life, to be a biblical women that wants a husband & a beautiful family that she can serve daily. That joy comes from God & family, not from a career 🕊️🤍 #homesteading #tradwife #motherhood #foryoupage #stayathomemom #conservative ♬ original sound - Jasmine Dinis

Ova majka je objasnila da prema njenim shvatanjima, žene tradicionalno služe porodici i mužu pre svega. Njena izjava izazvala je burne reakcije među korisnicima TikToka, a video je pregledalo više od milion ljudi.

- Želim da bude poput mene. Umesto da stekne fakultetsko obrazovanje ili karijeru, učim svoju ćerku da je sasvim prihvatljivo zavisiti od muškarca. Služenje mužu i rađanje dece će joj biti najveća radost - poručila je Džejzmin, a onda je usledila lavina komentara.

Mnogi korisnici TikTok-a su izrazili svoje nezadovoljstvo pristupom vaspitanju devojčice. Komentari ispod videa ukazuju na zabrinutost za budućnost ovog deteta, postavljajući pitanja o njenom obrazovanju i nezavisnosti u slučaju da je muž napusti. Neki su čak izrazili sažaljenje prema devojčici, dok su drugi istakli da njihovi roditelji nikada ne bi dozvolili takav pristup u vaspitanju.

@jasminedinis2 SUBMISSION 🙏🏼🕊️ “Wives, submit to your own husbands, as to the Lord. For the husband is the head of the wife even as Christ is the head of the church, his body, and is himself its Savior. Now as the church submits to Christ, so also wives should submit in everything to their husbands.” This teaching doesn’t imply that women are inferior to men but rather highlights a sense of order and responsibility within the family unit. Honoring and submitting in this context is about maintaining a loving and respectful relationship, where both of you work together in a perfect harmony 💫 Honouring my husband in these ways shows my respect for him and my love for God… What other ways do you honour your husband? 👇🏼 #traditionalwife #submission #stayathomemom #foryoupage #tradwife #conservative ♬ original sound - Jasmine Dinis

Ovaj slučaj pokrenuo je širu raspravu o tradicionalnim i modernim pristupima vaspitanju, kao i o ulozi žene u porodici i društvu. Mnogi su istakli važnost obrazovanja i nezavisnosti devojčica, dok su drugi podržali Džejzminin pristup kao validan izbor unutar porodičnih vrednosti.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)