Lice

SRPSKA MIS MAMA ODUZIMA DAH: Đurđina na svetskom izboru oborila žiri s nogu, njene fotografije su dovoljno izazovne, a kada su je videli uživo... (FOTO)

Mlada majka dvojice dečaka pleni šarmom i prirodnom lepotom kakva se retko sreće, a učestvovala je na izboru u jakoj konkurenciji od 30 takmičarki.

09.11.2022 11:50

SRPSKA MIS MAMA ODUZIMA DAH: Đurđina na svetskom izboru oborila žiri s nogu, njene fotografije su dovoljno izazovne, a kada su je videli uživo... (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

Đurđina Lakić (26), najlepša mama Srbije, ostvarila je ogroman uspeh na takmičenju za "Najlepšu mamu na svetu" (engl. MRS WORLD WIDE) koje je održano od 24. do 31. oktobra u Singapuru. To se dogodilo praktično bez glasova publike jer našim sunarodnicima u tehničkom smislu nije omogućeno da učestvuju u davanju podrške, ta prelepa brineta i mama dva preslatka dečaka, osvojila je šesto mesto, čime je njen uspeh još veći. 

Kako je ispričala za Srećnu republiku, bilo je to nezaboravno iskustvo kao i prilika da na najlepši način predstavi Srbiju u svetu.

Privatna arhiva

Svakodnevno vežbanje i pripreme bile su za Đurđinu sastavni deo takmičenja u Singapuru

Naporne pripreme

Kako je otkrila Đurđina, na takmičenje se prijavila sama uz podršku supruga i porodice. Inače, za najlepšu mamu Srbije prijavila se još pre tri, četiri godine, ali je odlazak na svetski izbor pokvarila pandemija korone. 

- Ne samo što sam šesta najlepša mama na svetu već sam dobila i titulu za najlepšu prirodnu lepoticu (engl. OCEAN BEAUTY) na ovom takmičenju. Bila sam najmlađa od svih mama, a takmičilo se 30 žena iz celog sveta. Prema propozicijama pravo na učešće imaju žene koje su se ostvarile kao majke, bez obzira na godine. Pobedila je mama koja je predstavljala više zemalja iz jugoistočne Azije i koja je dobila najviše glasova publike - objasnila je Đurđina. 

Glasanje publike se, kao i na drugim sličnim takmičenjima plaćalo, pa ne čudi što je pobedila upravo mama iz najmnogoljudnijih zemalja. Tim više je uspeh naše takmičarke veći jer je žiri osvojila harizmom i neverovatnim šarmom.  

Iako mnogi misle da su takvi izbori samo uživanje i šetnja po pisti, Đurđina je otkrila da je zapravo bilo prilično naporno.

- Ustaje se u pet ujutru, a u krevet smo odlazile tek oko jedan, dva sata iza ponoći. Svaki dan je bio besprekorno organizovan i ispunjen do poslednjeg minuta. Osim obilaska grada imali smo svakodneve pripreme za finalno veče - od fizičkih aktivnosti, do vežbanja našeg nastupa na pisti. Upoznala sam se i sprijateljila s mnogim devojkama iz celog sveta. Kako sam bila najmlađa, među takmičarkama i većina njih su me gledale kao ćerku - dodala je ona.

Privatna arhiva

Jedinstveni pokloni za finalistkinje koje je Đurđina sama oslikala 

Autentični pokloni

Tokom takmičenja organizovano je tematsko veče na kom su devojke predstavile svoje talente. Tu je Đurđina bila svoj na svome. Budući da je završila nižu muzičku školu, odsek za klavir i opersko pevanje, predstavila se starom izvornom srpskom pesmom "Ej dragi,dragi" odevena u dugu belu haljinu koja je po krajevima imala izvežene srpske nacionalne motive. 

- To je bilo zaista nezaboravno. Svi su bili oduševljeni mojim nastupom. Trudila sam se na svakom koraku da ne samo svojim izgledom i ponašanjem, već i haljinama koje sam nosila, predstavim našu zemlju u najlepšem svetlu i verujem da sam u tome i uspela. U delu gde smo predstavljale svoju zemlju odenula sam srpsku narodnu nošnju, a uz muziku sa mog telefona sam im pokazala kako se igra Vlaško kolo - ispričala je srpska lepotica. 

Prema propozicijama takmičenja, svaka devojka je u finalu trebalo da daruje nešto ostalim učesnicama. Đurđina je i tu zablistala, pa su mame dobile autentičane poklone.

- U slobodno vreme se bavim slikarstvom pa sam za svaku devojku na komadu drveta akrilnim bojama oslikala nacinalne simbole i znamenitosti Srbije - od hrama Svetog Save, Belog anđela, cvet Natalijina ramonda i opanka, do naših istaknutih naučnika i sportista kao što je Novak Đoković - dodala je Đurđina.

Privatna arhiva

Đurđina pleni lepotom, energijom i neverovatnom harizmom

Očeve suze

Odlazak u Singapur finasirala je sama uz punu podršku svog supruga.

- Moj muž mi daje najveći vetar u leđa. Veruje u mene čak i kad ja posustanem. Pored njega tu su i moji roditelji. Po povratku iz Singapura na aerodromu me je dočekala porodica i tad sam prvi put u životu videla svog oca kako plače od sreće i ponosa. Bilo je izuzetno emotivno i vredno svakog truda - rekla je Đurđina.

Po povratku kući odložila je lentu i krunu. Čekale su je brojne obaveze oko sinova, porodice, posao... Izvrsna je domaćica, a njeni kolači su nadaleko poznati u familiji. 

- Ja sam patrijahalno vaspitana i to su vrednosti kojih se držim. Bez obzira na lentu ja sam pre svega mama koja pere, kuva, sprema kuću i brine o svojim sinovima uz posao koji radim kao komercijalista i marketing na društvenim mrežama za jednu kompaniju. Trudim se da najviše posla obavim dok su mi sinovi u vrtiću, tad stignem da odem i na časove plesa, glume, a kad se oni vrate kući posvetim se njima. Slobodno vreme koristim za slikanje i sve ovo ne bi bilo moguće bez velike podrške mog supruga - iskrena je Đurđina.

Na pitanje da li je i šta popravljala na sebi jer je neverovatno koliko je lepa ona tvrdi da je imala samo jednu intervenciju.

- Nakon dva porođaja i dojenja dece nisam bila zadovoljna izgledom svojih grudi pa sam išla da ih podignem. To je jedino što sam radila. Sve ostalo je prirodno i rezultat nege - otkrila je ona.

Nemoguće je ne primetiti njenu energiju, šarm i harizmu koja dodatno ističe njenu lepotu, a Srbija zaista ima razloga da bude ponosna na uspeh ove lepotice koja je s pravom ušla među najlepše mame sveta. 

Bonus video:

Komentari (0)