U Francuskoj haos

SKANDAL NA IZBORU LEPOTE: Misicama zabranjeno da koriste filtere za fotografije jer ih publika ne prepoznaje

Pravilo da je lepota u oku posmatrača važi od davnina. Nismo svi isti jiti nas privlače iste stvari i to je normalno i prirodno. Ono što je odstupilo od normi i otišlo u orbitu mimo svih očekivanja je pritisak koji nam društvene mreže nameću da u svakom trenutku izgledamo savršeno.

23.11.2021 16:02

SKANDAL NA IZBORU LEPOTE: Misicama zabranjeno da koriste filtere za fotografije jer ih publika ne prepoznaje
Facebook Srećna Republika

Na njega nisu imune čak ni neke od najlepših žena sveta, koje svoje slike provlače kroz filtere i programe za uređivnje fotografija toliko da krajnji rezultat nimalo ne liči na original. Upravo to se trenutno dešava na izboru za Mis Francuske a portal Srećna Republika vam prenosi šta se događa iza kulisa.

Misice su oduvek važile za žene neodoljive lepote, izvajanog tela, osmeha i šarma koji obara sa nogu, blage naravi i uzornog ponašanja. Izgleda da su se stvari malo poremetile sa jačanjem uticaja društvenih medija, jer su priorodno lepe žene počele da uređuju svoje fotografije kako bi izgledale neprirodno lepo. Ili pak, samo neprirodno.

 

 

Izbor za Mis Francuske će se održati 11. decembra a u jeku priprema isplivao je na površinu skandal epskih razmera. Naime, pred samo finale, tamkičarkama je skrenuta pažnja da prestanu da objavljuju kompletno obrađene i fotošopirane slike sebe na društvenim mrežama, jer publici koja glasa od kuće deluju sasvim neprepoznatljivo.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kada su prošle nedelje objavljeni zvanični portreti svik kandidatkinja koje je zabeležio zvanični fotograf za izbor za Mis Francuske, publika je bila zgranuta koliko se neobrađeni originali razlikuju od fotografija koje takmičarke kače na svojim društvenim mrežama. Organizacija je morala da im skrene pažnju da ako to nastave da rade, rizikuju da ne dobiju glas publike, piše portal dailymail.co.uk

 

 

 

 

Na ovo se osvrnula čak i nekadašnja Mis Francuske, a sadašnja direktorka ovog takmičenja, Silvi Telije kao i trenuta Mis Francuske, Amandin Peti, koja im je rekla da zaborave na društvene mreže i aplikacije za “ulepšavanje” fotografija dok su u takmičenju, jer to nije izbor za Mis Instagrama nego Francuske.

 

 

 

 

Skrenuta im je pažnja da takvim ponašanjem rizikuju da razočaraju naciju i ugroze svoj plasman, jer se glasovi gledalaca sabiraju sa glasovima žirija prilikom izbora za najlepšu devojku Francuske.

 

 

 

 

Silvi Telije je na pitanje zašto su zvanični portreti kandidatkinja neobrađeni, odgovorila da izbor za Mis Francuske želi da propagira uzorno ponašanje, a ne da postavlja nerealistične standarde. Sama je čak savetovala takmičarke da što češće objavljuju slike bez šminke, što priznaje da i sama radi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EVA NAVARRO (@evanavarrooff)

 

 

 

 

 

 

 

Ovih 29 prelepih dana se trenutno nalazi na ostrvu Reunion, gde su trenutno u toku pripreme za veliko finale. Ko će pobediti, ostaje da se vidi. A i da se shvati da u relanom životu ulepšavanje ne postoji i da čoveku na prvom mestu mora da bude udobno u vlastitoj koži. Iluzija jeste lepa ali joj je rok trajanja kratak.

Šta vi mislite o ovome? Podelite to sa nama u komentarima!

Komentari (0)