Lice

IMAJTE USNE KAO MERILIN I KOŽU POPUT SOFIJE LOREN! Ovo je 11 tajni najvećih lepotica svih vremena!

Savršena lepota je stalni cilj slavnih dama, a evo kako su one vodile računa o sebi kroz istoriju i šta od toga može i danas da se primeni.

24.04.2022 18:00

IMAJTE USNE KAO MERILIN I KOŽU POPUT SOFIJE LOREN! Ovo je 11 tajni najvećih lepotica svih vremena!
shutterstock.com

Tajne savremene lepote su svakako uznapredovale i prevalile dugačak put od nekadašnjih rituala do današnjih tretmana. Ipak, glamurozne zvezde starog Holivuda su takođe pribegavale kreativnim trikovima kako bi izgledale sjajno pred kamerom. Portal Srećna Republika vam otkriva tajne savršenog izgleda 11 legendarnih holivudskih dama.

1. Ingrid Bergman je brijala čelo

Ingrid Bergman je najviše volela potpuno prirodan izgled i čak je morala i da se bori za to, tako što je odbijala da promeni boju i izgled kose, oblik obrva i ime, što je bilo ključno za filmsku industriju. Ipak, postojala je jedna tajna zbog koje je izgledala predivno na ekranu. Ingrid je imala običaj da brije po centimetar od linije kose kako bi joj čelo bilo veće.

2. Sofija Loren i maslinovo ulje 

Legendarna lepota Sofije Loren je prepoznata širom sveta. Da bi je održala, ta dama je svakodnevno dodavala najmanje 2 kašike maslinovog ulja u hranu. Takođe, redovno ga je utrljavala u kožu kako bi ona zadržala sjaj i dodavala je nekoliko kapi ovog "eliksira" u tople kupke.

3. Merilin Monro sa 5 nijansi karmina

Koža najpoznatije platinaste plavuše na svetu je blistala pred kamerama, a jedna sitnica joj je pomagala da postigne taj efekat. Naime, Merilin Monro je nanosila na lice debeli sloj hranljive kreme ili vazelina. Osim toga, nanosila je 5 različitih nijansi karmina, kako bi oni dodavali punoću njenih usana.

4. Džoun Kraford je žvakala žvaku za vilicu

Džoun Kraford je verovala da žvakaća guma može da učvrsti njenu vilicu i da joj pomogne da se oslobodi toksina ispod brade. Osim toga, imala je i svoj sopstveni ritual za čišćenje lica. Naime, nakon svakog čišćenja kožu bi poprskala 25 puta ledeno hladnom vodom.

5. Odri Hepbern i pinceta za trepavice 

Odri je nanosila svež grčki jogurt na lice. Zatim bi ga ostavila da odstoji na koži pola sata, kao masku, pre nego što bi ga isprala. Takođe, volela je da jede krompir, koji ima puno vitamina C i antioksidanasa. Ali jedna od najpoznatijih karakteristika Odri Hepbern je bio njen “lutkasti” pogled sa razbarušenim obrvama. Da bi postigla ovaj efekat, njen šminker bi pincetom definisao trepavice i odmah nakon toga ih prekrio maskarom.

6. Ketrin Hepbern je koristila šećer za piling kože

Ketrin Hepbern je najviše volela prirodan i minimalistički stil, uključujući i prirodnu šminku. Da bi imala savršenu kožu redovno je radila piling. Za tu svrhu koristila je mešavinu šećera i male količine tople vode. Zatim bi nakon pilinga iscedila malo limunovog soka na lice i umasirala ga u kožu. Ritual bi završila umivanjem lica ledeno hladnom vodom.

7. Marlen Ditrih je brijala obrve

Da bi napravila besprekoran luk obrva kojim je isticala oblik lica, Marlen je koristila aparat za brijanje. Ali pored toga, ona je takođe brijala celo lice kako bi ono bilo glatko poput bebine kože.

8. Vivijen Li je olovkom precrtavala usne

Mnogo pre nego što se Kajli Džener dosetila ovog trika, Vivijen Li je precrtavala gornju usnu jer se brinula da će na kameri njene usne delovati isuviše tanko. Takođe, volela je aromatična ulja i ručno mešane mirisne losione za negu kože.

9. Grejs Keli je naglašavala jagodice

Iako se konturisanje tokom poslednje decenije koristi veoma intenzivno ono je zapravo izmišljeno veoma davno. Grejs Keli ga je koristila kako bi istakla jagodice. Jednu nijansu bi nanela ispod njih, a malo tamniju nijansu na jabučice obraza. I sve to mnogo pre Kim Kardašijan

10. Greta Garbo i vazelin na kapcima

Za sjajne i izražajne oči, Greta Garbo je stavljala tamnu senku ispod tankog sloja vazelina na kapke, piše portal Bright Side. Kao dodatni trik, ona bi takođe oivičila oči mešavinom pigmenta uglja i vazelina, koja joj je služila kao svojevrsni gelasti ajlajner.

11. Glorija Grejem je stavljala vatu u usta

Ova glumica je bila nesigurna zbog svoje gornje usne i pronašla je način da ona izgleda punije. Naime, imala je običaj da stavlja vatu ili maramice ispod gornje usne, kako bi povećala volumen i uklonila sve bore. Njene kolege bi saznale za taj njen trik tokom scena ljubljenja.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)