Telo

MISICA BEZ ŠMINKE! Ovo je devojka koja pomera granice lepote (FOTO)

Na predstojećem finalu izbora za Mis Engleske, jedna devojka će se pojaviti bez šminke, želeći na taj način da promoviše prave standarde lepote i osnaži žene da odbace nametnute zahteve za lepotu.

26.08.2022 10:00

MISICA BEZ ŠMINKE! Ovo je devojka koja pomera granice lepote (FOTO)
Instagram- melisaraouf

Izbori za mis su događaji na kojima je lepota ženeu centru pažnje. Standardi se iz godine u godinu menjaju i društvo postavlja nove zahteve pred mladim devojkama, tako da je diskutabilno koliko su sve one prirodne i da li su radile nešto na sebi.

Ipak, izgleda da će neko napraviti revolucionarnu promenu. Ako je suditi prema onome što prenose strani mediji, takmičarka Melisa Rauf je na putu da promeni koncept takmičenja jer je stigla do finala u potpuno prirodnom izdanju, bez šminke. Studetkinja političkih nauka u Batersiju u Londonu, pojavila se na iznaneđenje mnogih potpuno bez mejk apa želeći da promoviše prave vrednosti lepote.

 

 

Ona je rekla da želi da inspiriše i druge žene da odbace toksične standarde lepote  i istaknu ono najbolje u sebi, prenosi britanski independent.co.uk. Mnoge žene različitog uzrasta su pod pritiskom da se šminkaju i zbog toga ona želi da pošalje poruku, kako nije neophodno to da čine da bi bile lepe.

 

 

Ona je impresionirala žiri u polufinalu, a u finalu je sada očekuje takmičenje protiv 40 drugih devojaka. Govoreći o percepciji lepote, ova mlada studentkija je istakla da ako je neko srećan u sopstvenoj koži, nema potrebe da svoje lice prekriva šminkom.

- Naše mane nas čine onim što jesmo i to je ono što svakog pojedinca čini jedinstvenim. Mislim da ljudi treba da vole i prihvate svoje mane, jer znamo da prava ljubav leži u jednostavnosti - rekla je potencijalna mis Engleske.

 

 

Melisa je istakla kako se istinska samouverenost i samopouzdanje grade bez šminke i prihvatanjem svoje kože i da ste lepi u njoj.

Ona će se, kako je obećala, pojaviti i u finalu „golog lica“, a organizatori takmičenja su rekli da se po prvi put sreću sa nekim ko se takmiči bez šminke.

 

 

Od mnogih devojaka je dobila poruke podrške i zahvalnost i one su joj rekle kako ih je učinila sigurnijim u sebe.

- Mentalno zdravlje je veoma velika tema, želim da se sve devojke osećaju dobro. Samo želim da uklonim standarde lepote, jer su sve devojke lepe na svoj način. Osećam se kao da sam to uradila za sve njih. – zaključila je na kraju Melisa.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)