Moda

HALJINA koja je UVEK U MODI: Poznate dame lude za njom, a da li je vi imate u svom ormaru?

Ove sezone možda bi trebalo da nabavite haljinu koju možda nemate u svom garderoberu. Uveliko je zastupljena na ulicama i odiše pravom ženstvenošću, a modni stručnjaci tvrde da stoji svima.

24.06.2022 19:00

HALJINA koja je UVEK U MODI: Poznate dame lude za njom, a da li je vi imate u svom ormaru?
shutterstock.com

Mnoge dame će se tokom leta možda odlučiti za neki laganiji i „otkrivajući“ komad odeće za šetnju ili posao. Vreli dani zahtevaju takve modele. Međutim, poznata britanska modna stručnjakinja Dina van Taliken navodi da će se malo zatvoreniji, ali elegantniji tip haljine nositi ovog leta i biti pravi ultimativni hit. Baš onakav kakva nose poznate ličnosti poput Kejt Midlton, Tereze Mej i mnoge druge dame.

U pitanju je haljina – košulja koja je nepravedno bila potisnuta nekoliko decenija i vraća se opet na naše ulice, ali nadamo se da dugo neće izlaziti iz mode, jer predstavlja klasični i prefinjen stil. Ova haljina je odličan komad za posao, svečane prilike, popodnevnu šetnju. Dozvoljena je u svim modelima, kraća, duža sa kaišem ili bez njega, dužim ili kraćim rukavima. Jedino je bitno da podseća na košulju.

 

Ona stoji apsolutno svim damama i popularna je u svim dezenima. Taliken ističe da je ova haljina modni  imperativ ovog leta i da će biti poput „male crne haljine“. Pravi je izbor i klasika, kada ste i u najvećoj nedoumici šta da obučete.

Haljina - košulja je nastala po uzoru na muške košulje koji su bili motiv, ali je godinama modifikovana i menjala je dezene zavisno od brenda do brenda. 

Prošle godine su bile hit haljine sa V izrezom u ovom stilu, a ove godine će kako tvrdi poznata britanska stručnjakinja biti popularni modeli sa kragnom i na kopčanje.

Ovog leta što se dezena tiče, sve je na raspolaganju. Svi printovi dolaze u obzir ali će svakako dominirati svetni printovi, prugice i jarke boje.

Na mnogim nedeljama mode ali i u tržnim centrima, naročito popularnih brendova, videćete u novim kolekcijama ovu haljinu. Već je pobrala simpatije i dizajnera a verujemo da će pokupiti i od dama, te da će svaka će sebi obezbediti jednu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)