Moda

NIKADA NEMATE dovoljno mesta u ORMANU? 3 načina da uštedite prostor, ali i NOVAC

Postoje jednostavni trikovi kako da uvek znate šta od garderobe imate u ormanu i kako da složite idealnu odevnu kombinaciju. Ova 3 saveta će vam uštedeti vreme, ali i novac jer ćete kupovati samo ono što vam zaista treba

16.06.2022 14:00

NIKADA NEMATE dovoljno mesta u ORMANU? 3 načina da uštedite prostor, ali i NOVAC
shutterstock.com

Šta da obučem danas? Ovo jedno od najčešćih pitanja koje sebi postavlja većine žena dok stoje ispred krcatog ormana. Da budemo iskreni, većina dama i ne zna šta ima u sopstvenom garderoberu. Da ne govorimo o izboru prave odevne kombinacije.

Šta ako vam kažemo da postoje jednostavni trikovi da uvek znate šta imate od garderobe i kako da složite idealnu odevnu kombinaciju. To će vam uštedeti vreme, ali i novac jer neće bespotrebno kupovati još jedan komad za koji ste zaboravili i da imate u svom garderoberu.

Srećna republika donosi 3 saveta kako da maksimalno iskoristite svoj orman.

1. Proverite šta imate u ormanu

Koliko često proveravate šta imate u ormanu? Verovatno vrlo retko, osim kad ga treba preslagati za narednu sezonu i tad najčešće otkrijete neki komad garderobe na koji ste potpuno zaboravili. Umesto da ga slažete tri do četiri puta godišnje, odvojite jednom mesečno jedno popodne da ga presložite. Izvadite sezonske stvari i složite ih po odevnim kombinacijama koje najčešće nosite u zavisnosti od prilike. Recimo složite odevne kombinacije za posao, popodnevno druženje sa prijateljima ili večernje izlaske.

Pixabay.com

Omiljeni komad garderobe može upariti na drugačiji način i dobiti novu modnu kombinaciju

2. Izađite iz svojih okvira

Većina dama ima neki svoj stil oblačenja koga se drži i osvežava pojedinim komadima koji su te sezone u trendu. Umesto da kupujete novi 16 sako po redu, uparite postojeće sa drugačiji način. Pri tome se potrudite da malo izađete iz svojih modnih okvira. Uzmite recimo omiljenu košulju i uparite na način kako je nikad ranije niste nosili. Čim počnete da slažete modne kombinacije sigurno će vam sinuti i neka nova ideja. Ponekad je dovoljna atraktivna marama ili neki komad nakita, pa da vaša omiljena košulja zasija drugačijim sjajem.

Pixabay.com

Dobra organizacija ormana će vam uštedeti novac jer ćete kupovati samo ono što vam treba

3. Slikajte kombinacije

Možda zvuči blesavo, ali slikajte svaki modnu kombinaciju koju ste napravili. Na ovaj način ćete, verujete, uštedeti mnogo vremena ujutru kad se u žurbi spremate za posao. Dovoljno je uveče pred spavanje da prelistate svoje fotografije i bićete spremni ujutru za svaku priliku. Nije loša ideja instalirati neku od aplikacija koja će vam na jednostavan način iskombinovati idealnu modnu kombinaciju za svaku priliku. Čuvanje fotografija vašeg garderobe u telefonu će vam uštedeti ne samo vreme već i novac. Kad se zaletite da kupite nešto proverite da li taj komad garderobe možda već imate u svom ormanu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)