Tetka Saveta

UŠTEDA I PAMETNA KUPOVINA: Pravila i cake za onlajn poručivanje garderobe

Ukoliko ste se odlučili za onlajn kupovinu, morate neke stvari imati na umu. Trebalo bi se dobro informisati o proizvodu koji naručujete, konkretno za garderobu jer za nju pre svega izdvajate novac. Ukoliko su vam potrebne osnovne smernice o tome kako da budete sigurni da ste naručili to što želite Srećna Republika donosi neka osnovna pravila kojih se treba držati.

16.05.2022 09:00

UŠTEDA I PAMETNA KUPOVINA: Pravila i cake za onlajn poručivanje garderobe
unsplash.com

Kupovina putem interneta ume da bude ogroman izazov, naročito za one koji nemaju baš iskustva u tome. Vaša prijateljica je kupila neki komad odeće za koji je mislila da je autentičan i potpuno isti i u realnosti, ali ono što je dobila na svoju adresu izazvalo je veliko razočarenje i tvrdnju da se više nikad neće upustiti u ovakvu „avanturu“. Sada se i vi premišljate da li i kako pogdoiti ono što želite da kupite.

Ipak, kupovina na „slepo“ ne znači nužno da ćete biti "nasamareni" ili da nećete dobiti ono što želite. Naravno ukoliko pričamo o proverenim sajtovima i stranicama na kojima biste želeli da sebe počastite nekom lepom haljinom ili sakoom. Ukoliko ste odlučni za onlajn kupovinu, trebalo bi da se vodite nekim osnovnim pravilima kako ne biste kiksnuli i kako biste zadovoljno zatvorili vrata čim kurir ode sa vašeg praga.

Odredite svoju veličinu

Na svim sajtovima i stranicama postoje naznake pored proizvoda u kojim veličinama je dostupan. Da biste izbegli neprijatnosti i pored toga što znate koju veličinu odeće nosite, ipak kliknite na dodatne informacije, koje će vam dati detalje o tome koja veličina se odnosi na koje mere i proporcije ili težinu.

Nakon što ste izmerili svoje mere obima struka, kukova i grudi, proverite u tabeli koja bi trebalo da se nalazi na sajtu gde spadate. Često su one formirane prema različitim standardima i podnebljima koji drugačije formiraju svoje veličine.

unsplash.com

Pronađite svoju veličinu kao i model prilikom kkupovine na internetu

Proverite sastav materijala

Često vođene samo izgledom određene garderobe, neke žene se pređu i ne provere materijal od kojeg je izrađena haljina koja im se sviđa. Osnovne informacije o materijalu mogu dobiti na internetu ukoliko ne poznaju teksturu odeće. Većina se odlučuje za garderobu koja u sebi ima elastina jer to znači da je rastegljiva i fleksibilna. Pamuk je dobar jer upija znoj, a većini odgovaraju tanji materijali, koji se na kožu prilagođavaju lakše. Treba dobro proveriti sastav jer određeni materijali mogu izazvati svrab i iritaciju kože.

Nađite pravi model

Najbolji način da odredite model koji vam odgovara odnosno proverite kako on izgleda je da potražite na sajtu ili direktno kako on izgleda na nekoj manekenki. Brendovi retko praktikuju reklamiranje odeće na prosečnim devojkama, jer na menekenkama to izgleda idealno. Utvrdite koji tip građe imate, da li imate širi struk i bokove pa vam odgovaraju farmerke i pantalone višeg struka, ili imate mala ramena pa su za vas idealne haljine sa širokim i naboranim naramenicama.

unsplash.com

Pažljivo proveravajte sajt i da li on nudi fotografije ili video gde možete videti izložen proizvod

Ne eksperimentišite sa bojama

Nemojte eksperimentisati sa jarkim bojama, ako ne želite razočarenja. Boje na slici uvek deluju svetlije i čistije, što ne znači da je tako i u realnosti. Takođe, mnogi ubacuju filtere kako bi pojačali efekat, pa tako možete dovesti sebe u nezgodnu situaciju da umesto intenzivne crvene boje dobijete komad odeće u bordo nijansi.

Zato je najbolje da se odlučite za univerzalne i neutralne boje, kod koji odskakanja od standardnog ne mogu biti velika. To se odnosi na crnu, belu, teget i bež nijansu.

unsplash.com

Boje često onlajn izgledaju drugačije nego u realnosti, s toga proverite dobro ili odaberite bolje neutralne

Čitajte recenzije

Mišljenja drugih uglavnom nisu bitna, ali kada je kupovina u pitanju, recenzije su itekako odličan marker šta možete očekivati. To vam jednostavno spontana anketa korisnika koja će vam lako dati na uvid šta da očekujete i čime da se vodite ukoliko niste sigurni prilikom kupovine.

Gledajte deklaracije

Mnoge devojke i žene su doživele različite prevare ne čitajući uputstva na deklaracijama. Neretko se dešavalo da su neki proizvodi od tila bili reklamirani na lutkama sa postavom. Misleći da odeća ide tako u kompletu, mnoge dame su se prešle pa su dobile samo prozirni materijal sa kojim ništa nisu mogle da urade.

Jednako važna koliko i kupovina uživo je i onlajn kupovina. Nećete ući u prodavnicu ukoliko vam se u izlogu ne dopadne to što vidite. Izlog je uvek uređen da predstavi ono najbolje, zašto ne bi bilo tako sa predstavljanjem proizvoda u onlajn kupovini?  Slika koja se nudi na stranici brenda je izlog i ukoliko se dobro ne informišete i proverite sve, rizikujete da pored toga što budete razočarani onim što ste dobili, bacite i bespotrebno novac, koji vam većina tih brendova i vlasnika stranica neće vratiti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)