Moda

OD KOMADA TKANINE: Napravite 10 odevnih kombinacija

Jeste li i vi među onim damama koje večito nemaju ništa da obuku iako im je pun ormar? Nikad više odeće i nikad manje ideja. Ukoliko ste među ovim osobama, pročitajte sledeći tekst možda inspiraciju i ideju dobijete upravo tu.

28.05.2022 13:00

OD KOMADA TKANINE: Napravite 10 odevnih kombinacija
shutterstock.com

Većina dama se vodi mišlju da će sve što joj je potrebno od odeće pronaći u nekom tržnom centru. Nekada može provesti sate i sate lutajući ne bi li pronašla određeni model ili nekoliko komada odeće kako bi obnovila garderober. To može biti izuzetno frustrirajuće ukoliko se ne naoruža strpljenjem i vremenom.

Međutim malo žena ima kreativnosti da „reciklira“ staru odeću i opet od nje načini neki novi atraktivan komad. Ne mora, stare i istrošene stvari treba baciti i dati priliku da se kupi nešto novo.

Međutim, šta ako vam kažemo da možete biti kreator sopstvene odeće od jedne jedine tkanie i tako načiniti i do 30 različitih modela za nošenje? Sve što vam je potrebno za to je elastična tkanina od pamuka-žersa, dužine metar, metar i po, koja je na krajevima spojena i dve gumice. Zahvaljujući njima, možete napraviti šal, top, bolero ili neku haljinu koje ćete rado poneti u raznim prilikama, bilo da se radi o večernjem ili dnevnom izlaku.

Sara Levenson Jonover, je  podelila jedan takav video u nizu kreativnih predloga koje rado deli, dajući ideje pripadnicama lepšeg pola. Na vrlo jednostavan način u kratkom videu ona uz pomoć tkanine i dve gumice pokazuje šta sve možete kako bi osvežile svoj modni stil i svaki put novim komadom ostavile bez daha.

Video je inspirisan indijskim tradicionalnim komadom odeće-sarijem. Sari je nešiveni dugačak komad odeće od 4-8 metara različitog dizajna, tkanine koji nosi više od 75 odsto Indijki. Vrlo je jednostavan i praktičan, a zbog svoje lepršavosti daje senzualan i glamurozan izgled ženi. Postoji više stilova oblačenja ovog komada odeće i možete da ga namestite kagod želite, osećaćete se predivno.

 

 

 

Ne treba posebno isticati da on savršeno prikriva nedostatke na telu jer se omotava oko tela i može istaći ono što je prednost na vašoj fguri. Rado su ga nosile mnoge indijske političarke poput Indire Gandi kao i poznate glumice i manekenke poput Prijanke Čopre i Ašvaraje Raj.

 

 

 

 

 

U njemu su se na takmičenju za Mis sveta pojavljivale i lepotice poreklom iz ove zemlje koje  su često ponele i titulu najlepše na svetu. Zato, jedna tkanina u ruke i prepustite se mašti na volju baš kao i ova blogerka koja je podelila tajne čak 30 novih komada odeće, za koje ne morate da odvojite nikakav novac.

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)