Moda

ISPLATI SE ZNATI: 20 caka za kupovinu u seknd hend radnjama!

Iskoristite ovih 20 saveta kao vodič za kupovinu u radnjama polovne robe, kako ne biste gubili vreme i novac.

11.03.2022 15:02

ISPLATI SE ZNATI: 20 caka za kupovinu u seknd hend radnjama!
pexels.com

Bez obzira da li se za kupovinu polovne odeće i robe odlučujete iz ekoloških pobuda ili samo zato što želite da uštedite novac, ne možete poreći primamljivost ove vrste šoping. Od velikih sniženja na dizajnersku robu do jedinstvenih starinskih komada odeće iz inostranstva, u prodavnicama polovne robe nalaze se neke od najbolje skrivenih dragulja u svetu mode. Portal Srećna Republika vam otkriva stvari koje obavezno i nikako ne smete da radite prilikom ove vrste kupovine.

OBAVEZNO:

1. Premerite se

Veličine odeće se dramatično razlikuju od brenda do brenda, a to je posebno tačno kada govorite o starinskim veličinama. Ako nema svlačionice u vašoj omiljenoj prodavnici, koristite krojački metar da se unapred premerite i sačuvajte svoje mere u belešci na telefonu. U prodavnici koristite metar da izmerite odeću na koju ste bacilli oko da biste videli da li savršeno pristaje.

pexels.com

Devojke se slikaju

2. Proverite da li ima fleka ili oštećenja na odeći

Većina starinskih ili polovnih odevnih predmeta neće biti u apsolutno savršenom stanju, ali su neka oštećenja lakša za popravku od drugih. Ako postoji stara mrlja sa prednje strane nekog divnog odevnog predmeta, verovatno se neće skinuti. Ali, ako postoji rupica u predelu pazuha kod neke sjajne jakne, to je nešto što se lako može popraviti kod kuće ili kod dobrog krojača.

3. Saznajte sve što možete o materijalima

Neke stvari, poput nameštaja od punog drveta i udobnih vunenih kaputa, nikada ne izlaze iz mode. Dok pretražujete starinski nameštaj ili odeću, odvojite trenutak da proverite oznake proizvođača da biste utvrdili kvalitet i poreklo predmeta.

pexels.com

Devojka kupuje u radnji

4. Proverite da li aparati rade pre nego što ih kupite

Većina buvljaka ili prodavanca polovne robe ima utičnice u blizini uređaja, i jednostavno je logično proveriti da li vaša nova starinska lampa radi.

5. Imajte isplaniranu strategiju kupovine

Ponekada vas ogroman izbor robe u seknd hend prodavnici može zbuniti. Zato je lakše odlučiti da pročešljate jedan raf po jednom odlasku u radnju. Na taj način možete obratiti veću pažnju na stavke koje bi vas mogle zanimati.

pexels.com

Devojke u šopingu

6. Povedite društvo sa sobom

Ponekad je jednostavno lakše podeliti teritoriju i zaduženja. Povedite društvo koji takođe voli ovu vrstu kupovine i raziđite se po prodavnici ako vam nedostaje vremena. Koristeći telefone, možete jedni drugima slati slike stvari koje bi va zanimale, a da ne morate da obiđete celu radnju.

7. Preskočite odeću brendova koji proizvode brzu modu

Većina odevnih predmeta brendova koji prodaju komade brze mode jednostavno nije napravljena da traje. Preskočite jeftine komade u korist kvalitetnih, klasičnih artikala brendova koji mogu da vam potraju neko vreme.

pexels.com

Devojka proba šešire

8. Budite spremni da istražujete

Pronalaženje vašeg dragocenog blaga u prodavnici polovne rode može da bude uzbudljivo, ali to ume da potraje i zahteva veliki trud! Odvojite vreme za ovo i pregledajte police, hrpe knjiga i druge kolekcije polovnih predmeta, često su najbolji komadi skriveni iza manje zanimljivih predmeta!

9. Ignorišite veličinu na etiketama

Nema ničeg nedoslednijeg od veličine odeće, posebno starinskih komada. Ako komad izgleda kao da bi mogao da vam pristaje, isprobajte ga! Često ćete biti iznenađeni.

10. Poigrajte se sa svojim izgledom

Kupovina nošene i starinske garderobe vam olakšava eksperimentisanje sa izgledom, što često može da bude jako uzbudljivijo. Ulovite pravu stvar u seknd hend radnji, savetuje portal msn.com

pexels.com

Prodavnica svega i svačega

NIKAKO:

1. Ne kupujte odeću koja vam nije taman

Osim ako niste vešti u šivenju ili spremni da na prepravke potrošite više nego na sam odevni predmet, zaobiđite ga. To važi i za artikle koji su premali, nemojte kupovati nešto samo da biste išli na dijetu kako biste mogli da se ugurate u neki odevni predmet.

2. Ne kupujte stvari pre nego što proverite njihovu stvarnu cenu

U doba interneta, veoma je lako saznati vrednost gotovo bilo čega za samo nekoliko sekundi. Ponekad ćete imati sreće i naći pravo blago.

pexels.com

Devojka gleda cipele

3. Nemojte se bojati da stvari koje ste kupili malo doterate

Razmislite o ulepšavanju korišćenog nameštaja uz malo boje, novim ručkama za fioke, pa čak i podmetačima za police zbog kojih će ovi komadi zasijati bez narušavanja njihove vrednosti.

4. Ne zaboravite da donirate stvari iz svog doma

Kada krenete u seknd hend prodavnicu, ponesite sa sobom i tu torbu punu odeće koja vam stoji u ormanu mesecima. Ne samo da ćete obogatiti ponudu te radnje, već ćete i u svom domu stvoriti više prostora za vaše nove ulove.

pexels.com

Devojka gleda bluzu

5. Ne zaboravite da se cenkate

Na mestima kao što su prodavnice polovne robe, cenkanje je prihvatljivo. Ako ste zainteresovani za neki predmet, dajte ponudu. Ako prodavac odbije vašu ponudu, odlučite da li ste voljni da platite traženu cenu ili da produžite dalje. Ne škodi pokušati.

6. Ne kupujte proizvode koji nisu bezbedni za korišćenje u polovnom stanju

Neke stvari, kao što su sedišta za automobile i kacige za bicikl, jednostavno ne bi trebalo da se kupuju u polovnom stanju. Kada kupujete artikle koji bi mogli da predstavljaju rizik, obavezno dobro pregledajte da li imaju oštećenja ili ih jednostavno ih preskočite.

7. Ne kupujte kopije firmirane robe

Ako naiđete na komad visoke mode u prodavnici polovne robe, zapitajte se da li je njegova cena previše dobra da bi bila istinita. U suprotnom, obratite pažnju na znakove upozorenja, loše štepove i šavove, nepravilno postavljanje logoa, jer bi vam ovi detalji mogli ukazati na to da je taj komad potpuni lažnjak.

pexels.com

Roba na sniženju

8. Ne kupujte nešto što vam se ne dopada sasvim

Kada kupujete polovnu robu, ponekad je lako zaneti se. Ali ako nikada ne budete nosili taj odevni predmet ili koristili stvar koju ste kupili, onda je to samo bačen novac. Ako vam se neki komad baš i ne sviđa, preskočite ga. Na duže staze nećete zažaliti zbog ove odluke.

9. Ne kupujte odeću većih brojeva kako biste je prepravili

Trenutno postoji trend kupovine odevnih predmeta koji su tri ili četiri broja veći da bi se nosili tako preveliki ili prepravili tako kako bi bili taman. Ovo je jako nefer prema ljudima koji zaista nose te veličine. Odeću većih brojeva je već dovoljno teško pronaći, ostavite te komade ljudima kojima su zaista potrebni.

10. Nikada ne kradite stvari

Ovo bi trebalo da bude očigledno, ali beskrupulozni lopovi svake godine ukradu nebrojene artikle iz seknd hend butika i prodavnica polovne robe. S obzirom da su ove radnje uglavnom mala preduzeća, njima svaka para koji zarade znači.

 

Komentari (1)

Montenegrina

12.03.2022 00:18

seknd hend :DDD