Slatkiši

DA LI STE ČULI ZA ČOKOLADNE TARTUFE? Jeftin, brz i preukusan slatkiš od samo 3 sastojka! (FOTO)

Kuglice koje se tope u ustima i ovaj recept je sjajno su rešenje kada nemate vremena za pravljenje kolača.

23.11.2023 08:00

DA LI STE ČULI ZA ČOKOLADNE TARTUFE? Jeftin, brz i preukusan slatkiš od samo 3 sastojka! (FOTO)
Shutterstock

Znamo da vam je pravljenje i pečenje kolača posao za koji savremene domaćice nemaju vremena. Zato su na društvenim mrežama najpopularnije upravo one poslastice koje ne zahtevaju previše vremena, ali ni novca. Jedan od takvih jednostavnih, a preukusnih dezerta su čokoladni tartufi. Iako ime ovog kolača zvuči egzotično u pitanju je ukusna poslastica koja se bukvalno topi u ustima. 

Srećna republika vam poklanja recept za čokoladne tartufe koji su sve popularniji, a svojom jednostavnošću su osvojili svet. 

Sastojci:

  • 300 g čokolade za kuvanje
  • 200 ml slatke pavlake
  • 50 g kakao

 

Priprema:

Iseckajte čokoladu na sitno i prebacite u jednu dublju staklenu činiju. Na drugoj strani, slatku pavlaku ostavite da se zagreje na srednjoj vatri, a onda je sklonite i njome prelijte iseckanu čokoladu. Poklopite i ostavite da odstoji  nekoliko minuta. Nakon toga smesu dobro promešajte i umutite dok ne dobijete glatku i svilenkastu teksturu. Pokrite providnom folijom i ostavite da se malo ohladi toliko da možete od ove smese da pravite kuglice, koje ćete potom uvaljati u kakao prah. Ostavite kolač da se dobro ohlade pre služenja. Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)